Anders Krasse: Drömmen om “Ekoenheten”…

20 Responses

 1. Hej!! Jag har haft en sån vision i många år, som ett “eget” kollektiv… då man lever i eget hus men har gemensamma utrymmen – om man vill. Vi hjälps åt och lever mer i samklang med moder jord. Lever ekologiskt, odlar själva. Jag blir inspirerad då jag läser dina ord! Tack!!! Hälsar Iona

  • Härligt! Då är vi två! Minst! Jag har fått en del vinkar om att det kan finnas ännu ganska många fler!
   Kanske kommer det på denna sidan, eller via min fb-sida, en inbjudan om att komma till Mårdaklev och dela med sig av dessa idéer. 🙂 //Anders

 2. Anett says:

  Meddela gärna så snart du har bestämt dig så har du en aspirant på ett av dina boenden 🙂

 3. Matilda says:

  Du är såklart inte ensam!! Jag tycker det låter underbart!

  • Nej, det är jag såklart inte, har jag märkt nu. 🙂 Kanske kommer det inom kort en skiss på hur det kan se ut, och en inbjudan till Mårdaklev. 🙂

 4. Martina says:

  Vad härligt o läsa om detta! Gillar idén skarpt!

 5. Karin says:

  Goda nyheter Anders, du är inte ensam om dina tankar. 🙂 Jag möter liknande idéer i flera sammanhang, hos många olika individer. Det finns en längtan efter att ingå i ett personligare sammanhang, att dela på sysslor och ägodelar – men fortfarande behålla sitt privata utrymme.

  • Det glädjer mig att läsa! Hoppas kunna hitta en grupp som kan fungera ihop, och som vill bo en dryg timme från Göteborg, Halmstad och Jönköping. Och en massa andra orter på mindre än en timmes avstånd.

 6. Linnea says:

  Vi lever lite så. Släktgård, två bostadshus, svärföräldrar i det stora huset, vi med tre barn och två volontärer i “lilla” huset. Planer på att bygga pensionärslägenheter till svärföräldrarna och ett par till som säljer sin gård, plus en lgh för yngre. Fler volontärer, hyra ut lilla huset när vi flyttar in i stora huset. Idag nio personer, så småningom minst 14. Odlar grönsaker på gården, finns både åkrmark och skog till.

 7. Eva Haarberg says:

  Hej, låter helt genomförbart och alldeles underbart! Skulle välja det boendet framför andra om jag fick chansen?? Vi bygger själva vår lilla dröm på Grindbotorpet men med fler att dela ett sådant liv, blir det alltid mer glädje! Lycka till med ditt projekt!

 8. Ingegärd Pettersson says:

  Jag är intresserad av att veta mer om en sån möjlighet. Mvh Ingegärd

 9. Monica Frank says:

  En intressant och, är jag övertygad om, fullt genomförbar idé. En slags småskalig bygemenskap, eller kollektiv utan ismer. Närhet utan att behöva ge upp sin egen zon.

Liknande inlägg