Suzanna: Första intrycket av vår bröllopsdestination

1180

Den välbekanta känslan av varm och fuktig luft slog emot mig i ansiktet när jag klev ut genom dörrarna från flygplatsen utanför Colombo, Sri Lanka. Semester, är vad det brukar betyda för mig, vilket det också gjorde denna gången. Vi klev in i den, tack och lov, väl luftkonditionerade bilen och begav oss på en skakig sju timmars bilfärd genom landet för att ta oss till Arugam Bay. Vi hade blivit varnade för att folk kör som tokar, vilket vi nu kan bekräfta stämmer mycket väl. Det gasas, bromsas, tutas och körs enligt regeln ”störst är först”.

Lagom omtumlade kom vi till slut fram till Arugam Bay, platsen vi aldrig hade besökt men som vi bestämt oss för skulle bli vår bröllopsdestination. Varför Arugam Bay? Ja du, ren slump. Vi kikade lite på väder och monsun, samt var det kunde tänkas finnas surf, då lät Arugam Bay bra.

Peanut Farm, en vacker plats som vi övervägde till vigsel men som vi kom fram till var för krångligt att ta sig till för gästerna.
Peanut Farm, en vacker plats som vi övervägde för vår vigsel men som vi kom fram till var för krånglig att ta sig till för gästerna.             

Efter att ha tagit igen oss efter allt som allt 19 timmars resande begav vi oss ut för att utforska staden och potentiella platser för vigseln. Jag får lov att erkänna att vi blev ganska bestörta när vi kom ut. Skräp, skräp, skräp. Överallt. Plastpåsar, plastflaskor, fisknät och oidentifierbara högar av gud vet vad. Inte bara vägarna, utan även stränderna, såg likadana ut. Detta var inget vi hade läst om i recensionerna. Vad ska alla våra gäster tänka? De har tagit sin årliga semester för att komma hit, till vårat bröllop, till destinationen vi har valt. De kommer alla resa 19-20 timmar för vår skull och jag kan tänka mig att de förväntar sig ett smärre paradis i och med att vi var tvungna att krångla till det genom att välja en plats som var på helt ”fel” sida landet dessutom. Det var inte många turister på plats heller, då det var strax innan säsongen började, samt att Arugam Bay inte är särskilt turistutvecklat ännu. Detta gjorde oss dock inget, då vi med flit valt en plats som vi ville skulle ha mer lokal känsla över sig. Vi hade bara inte riktigt räknat med vad denna lokala känsla skulle innebära.

En plats strax norr om Arugam Bay som var fin, men som vi inte kände hade det där "lilla extra".
En strand strax norr om Arugam Bay som var fin, men som vi inte kände hade det där ”lilla extra”.

Jag och min blivande man, Brad, insåg där och då att det finns vissa fördelar med att besöka en plats innan man bestämmer sig för att gifta sig där. Men det var som det var, det var för sent att ändra något så vi fick helt enkelt försöka göra det bästa av situationen. Efter vår första lilla upptäcksfärd begav vi oss tillbaka till hotellet, som jag dock får lov att säga var helt fantastiskt. När vi klev in genom grindarna var det som att komma till en annan värld. Det var rent, lummigt och vackert, som en egen liten oas.

Vi pratade med hotellägaren som även hon beklagade sig över allt skräp, men menade på att åker man bara några minuter bort blir det genast mycket bättre. Vilket också stämde. Efter att ha besökt diverse platser tog hon oss till vad som kallas ”Elephant” eller ”Crocodile Rock”. Det var magiskt. Hon körde oss fram till stranden och vi klev ut och möttes av ett böljande hav till öster och en gnistrande lagun till väster. Och i mellan var det finkornig strand med en vacker klippa, Crocodile Rock, i bakgrunden. Vi kände hoppet komma tillbaka och hotellägaren verkade så otroligt hjälpsam att vi kände att det blir nog bra ändå. Så vi bestämde oss. This was it. Här skulle vi gifta oss.

Valet föll på "Elephant" eller "Crocodile Rock" som platsen kallas.
Valet föll på ”Elephant” eller ”Crocodile Rock” som platsen kallas.

suzanna_-bl

SHARE