Hoppa till innehåll

Reseförsäkring – Den viktigaste utgiften jag har

Jag reser världen runt på heltid. Det är till 99,9 procent en dröm. Men den där sista tiodelen är den delen som gör att hela korthuset faktiskt står upp. Allt det viktiga runt i kring som gör att jag kan leva drömmen.

reseförsäkring

Som långtidsresenär är det nämligen inte att bara tuta och köra. Det krävs en hel del planering och tanke bakom allting. Även om det mesta som händer styrs av spontanitet.

En  av de viktigare sakerna att tänka på när du reser är försäkring.

Som långtidsresenär täcks du till exempel inte av hemförsäkringens resedel som hos de flesta försäkringsbolag är 45 dagar. Från och med dag 46 måste du ha ordnat med en förlängning eller skaffa en annan försäkring.

För många som backpackar, flashpackar eller helt enkelt bara reser längre än 45 dagar är det kanske inte helt lätt att välja försäkringsbolag. För det är ju inte alltid säkert som det bolag du har för ditt boende är fördelaktigt när det kommer till innehåll eller pris för en jorden-runt-resa som tar längre tid än 45 dagar.

Jag tänkte i en serie inlägg försöka hjälpa så många av er som möjligt med den erfarenhet jag samlat på mig under mina resande år. Jag har hunnit göra en hel del research, gått på en del nitar och råkat ut för flera olika saker som gett mig både bra och dåliga erfarenheter.

Gilla Ett annat liv för att inte missa något i serien om försäkringar:

5 kommentarer till “Reseförsäkring – Den viktigaste utgiften jag har”

  1. Ska bli spännande att följa kommande inlägg! Ska själv ut och reda främst i Asien efter jul och inte bestämmt vilken försäkring jag ska ta!

  2. Hej Patrik !
    Glöm inte att fråga om försäkringar för oss 65,70 + som tycker om att resa längre perioder !
    Ha det så bra, jag är i Brasilien till April.

  3. Superbra idé. Jaha valde ERV för att deras försäkring kostar mig 1300kr, jmf m min hemförsäkring som jag kunde köpa till extra reseförsäkring till för 13 000kr. Enorm skillnad.

  4. Bra idé , är över 70 år och bor i Thailand 4 månader. Vad tror du är bäst försäkring för min ålder. Tack på förhand.

Kommentarer är stängda.