The Mongol Derby – Drömmen som nu blir sann

1002

Ni kanske minns att jag berättade om att jag i somras red genom Sverige på min fjording Krumelur. Äventyret gav mig blodad tand och jag kände att jag ville ha mer och anmälde mig strax efter hemkomsten till ett nytt äventyr: The Mongol Derby.

Att få delta i Mongol Derby, som sägs vara världens längsta och tuffaste hästrace, har länge varit en dröm som jag aldrig trodde skulle kunna bli uppfylld. Det var liksom en sån grej som jag helt enkelt trodde skulle vara ouppnåelig. Jag vet egentligen inte varför, men det kändes så. Jag minns att jag läste om tidigare deltagare och det kändes som att de var mycket bättre än mig och hade en bakgrund som jag aldrig skulle komma i närheten av. Dessutom var det en saftig anmälningsavgift.

Foto: nick farnhill/Flickr
Otroligt vacker utsikt i Mongoliet.Foto: nick farnhill/Flickr

Men efter att ha gjort min ritt i somras kände jag också att ingenting är omöjligt. Jag hade inför ritten hört att många inte trodde att jag skulle fullfölja det, många andra hade försökt, och det fanns så mycket som kunde sätta käppar i hjulen på vägen. Men istället för att stirra mig blind på alla problem som ”skulle kunna” uppstå, tog jag bara dagarna som de kom och gjorde samma sak med eventuella problem. Och det funkade ju, vi tog oss i mål och gjorde vad ingen annan hade gjort tidigare.

Tack vare allt stöd från omgivningen och med en känsla av att ingenting är omöjligt, kände jag att jag tänkte försöka mig på nästa dröm, att rida Mongol Derby. Sagt och gjort, jag skrev ihop en anmälan och för inte länge sen fick jag det glada beskedet – jag har blivit antagen! Ytterligare en dröm, en dröm som jag trodde var ouppnåelig, kommer att gå i uppfyllelse och det enda som krävdes var att våga.Uteritt i den Australiensiska bushen

Detta är som sagt inget litet race, utan vi ska rida på mongoliska, halvvilda hästar i hundra mil under tio dagar. Det kommer krävas styrka, ihärdighet, envishet och enorm uthållighet. Det är en utmaning som börjar redan nu genom att börja samla in pengar och träna upp min styrka och kondition. En utmaning osm jag antar med glädje!

Första träningspasset hade jag igår när jag red min första ritt på fem månader – 17 kilometer på tre timmar. En lagom mjukstart som körde slut på mig helt och hållet.

Starten är i augusti, så nu är det med andra ord hårdträning som gäller. Sju månader har vi på oss!

Vill ni veta mer om vad Mongol Derby går ut på kan ni läsa om det här: http://www.theadventurists.com/mongol-derby

suzanna_-bl

SHARE