Siluettbild av U Bein-bron i solnedgången

1590

I Mandalay rekommenderar jag dig att se U Bein-bron. Visst det är lite turistigt. Men det är så fantastiskt vackert med det totalt spegelblanka vattnet, fiskarna som vittjar sina nät, gäss som äter gräs och på det solen som äts upp av horisonten i ett vackert skådespel.

U bein-bron

Se till att du är här i tid (cirka 16.30-17) för att ta plats på första parkett. Första parkett från mitt perspektiv är i plaststolarna vid en ölservering på andra sidan vattnet från parkeringen. Vill du inte bli lurad på pengar, skippa ölen. Den kostar 2500 flaskan (normalt går en stor flaska på 1500).

Härifrån ser du solnedgången perfekt med bron som en vacker siluett framför.

Vi lyckas verkligen pricka rätt dag och av en burmes som leder en grupp fotografer på en tur runt landet säger att vi verkligen är lyckligt lottade. Att det inte är ofta som det är såhär bra.

U bein-bron U bein-bron U bein-bron

mandalay-7
Folk i båtar väntar på den perfekta solnedgången.

Om du vill kan du åka ut i en av alla små gondolliknande båtar som åker ut 20-30 meter och lägger sig mitt framför bron för en ännu bättre vy. Men vi väljer att sitta kvar. Det är faktiskt inte så mycket folk här. Men precis i stunden när solen är påväg att gå ner blir det för en stund lite packat när alla vill stå på den bästa platsen för bästa bilden. Men de flesta försvinner snabbt igen när de fått sin bild.

Kom i tid och du får avnjuta närmare två timmar av magi.

Fakta
U Bein-bron i Mandalay korsar Taungthaman-sjön. En liten sjö sydväst om centrala Mandalay. Bron byggdes omkring 1850 och tros vara den äldsta och längsta teak-bron i världen.

mandalay-4
Bron i dagsljus.
mandalay-5
Lokala fiskare som vittjar sina nät på sjön.

Missa ingenting från Patriks resa genom Burma – gilla Ett annat liv på Facebook:

SHARE

1 COMMENT

Comments are closed.