Vandra i Himalaya – Vilken försäkring måste man ha?

2638

I och med att vandring i Himalaya innebär vissa risker har jag börjat se över min reseförsäkring. Jag har som ni vet en pågående serie om reseförsäkringar och alla delar i den hittar ni här >>

Mitt försäkringsbolag är Europeiska ERV och där har jag i nuläget en försäkring som täcker det mesta under resan, även en hel del äventyrliga aktiviteter som bergsklättring, bungyjump, dykning och fallskärmshoppning.

Men den täcker bara dessa aktiviteter om det inte blir allt för riskfyllt. När det gäller vandring i höga berg gäller min försäkring endast med guide och på höjder under 3 500 meter.

Den täcker alltså inte en vandring till Everest Basecamp som ligger på över 5 000 meter.

afrika-8

Det som är bra är att det går att lägga till en del i försäkringen som täcker detta enbart för de dagarna aktiviteten pågår. Hos Europeiska ERV kallas tillägget för Reseförsäkring Extrem.

När jag lägger till den är jag skyddad även över 3 500 meter och om det skulle behövas en räddningsinsats för att plocka ner mig från berget täcks det av försäkringen. Även den utrustning som krävs för att göra den här vandringen skyddas av försäkringen.

Jag meddelar mitt försäkringsbolag när jag planerar att börja och sluta vandringen och betalar bara för de dagar jag behöver vara extra försäkrad. Helt enkelt klockrent.

Givetvis kommer jag också förebygga eventuella skador som kan uppstå under vandringen. Jag har tidigare skrivit om min Första hjälpen-väska >>

Men oavsett, planerar du att göra mer riskfyllda aktiviteter under din resa bör du definitivt kolla upp vad ditt försäkringsbolag täcker och om det går att göra tillägg för kortare perioder.

Alla texter om resan till Himalaya:

”Nu bär det snart av” >>

”Första steget mot Everest Basecamp” >>

”Förberedelserna i full gång” >>

Läs också: Stor guide till att välja reseförsäkring >>

SHARE

2 COMMENTS

Comments are closed.