1091

ettparpåresaLinda Wessén är Ett annat livs senaste förvärv av nya skribenter. Det här är hennes första text på Ett annat liv. Linda kommer skriva om njutningarna och vedermödorna som uppkommer när man reser som ett kärlekspar. Här får du följa Linda och hennes pojkvän Tobias. Lär känna Linda här >>

30 dagar kvar till ett nytt liv

Redan på flygplatsen i Sverige efter vår senaste resa förra året började vi planera inför denna resa. Dessa sju månader har varit fullspäckade av jobb. Vi har sparat nästan varenda krona som vi tjänat för att inte bli begränsade väl ute i världen.

För två månader sedan sa vi upp vår lägenhet för att kunna spara ännu mera pengar väl ute på resan. Flygbiljetten till Thailand är bokad. Att den äntligen finns tillgänglig att skriva ut gör oss sådär löjligt glada och fjärilarna i magen är ett faktum.

De mest välspenderade pengarna är på flygbiljetter, utan tvekan. Snart ska vi äntligen få åka tillbaka till Koh Tao, våra vänner, dykningen och resten av världen. Tanken på att vi snart sitter på flygplatsen med den obligatoriska Arlanda-ölen undgår oss inte.

Lindaochtobbe

Medan vi planerat inför resan har tanken slagit oss. Vad gjorde vi innan vi började resa? Vi känner oss endast fria och levande då vi befinner oss utomlands. Hemma känner vi oss som vandrande zombies i ett hamsterhjul.

Att göra någonting som är av betydelse för oss har aldrig varit viktigare. Att få tillbaka de dagar vi slösat bort går inte, däremot kan vi börja ta vara på de vi har kvar. Vi har bara ett liv och det är inte långt nog så länge vi inte följer våra drömmar.

Många gånger har vi fått frågan: ”Är det inte dags att skaffa barn och hus?”. Men svaret är nej. Vi betyder mest i våra liv, att vi får göra de vi vill först och främst är viktigast för oss. Vår högsta prioritet denna resa är att utbilda oss till dykguider på Koh Tao. För att kunna jobba med det vi älskar under tiden vi är på resande fot.

Vi vill åka till Vietnam, Laos, Kambodja, Nya Zeeland och Australien denna gång. Vi har ännu inte planerat för hur vi ska ta oss runt mellan länderna, vad vi specifikt vill besöka eller göra. Vi tänker lite att det blir som det blir. Spontant är bäst.

Bild

Under de resor vi gjort, genom flertalet länder, har vi varit med om både ris och ros. Att vara på resande fot är inte bara en dans på rosor. En 40 kilo tung väska full med kläder, dykutrustning och annat är ingen lätt match. Speciellt inte om du själv väger 53 kilo. Det blir inte direkt lättare i 40 graders värme, gåendes oändligt långa sträckor i flipflops.

Inte heller är det enkelt när bankomatkortet slängt in handduken eller när du ramlar med moppen dagen innan du ska ombord på en dykbåt i sju dagar. För att sedan ligga med dropp på sjukhus.

Dock är givetvis resandet oftast helt fantastiskt. Med tanke på alla människor vi får träffa, platser vi får se och äventyr vi får uppleva. Att vi hittat en plats vi trivs på bättre än där vi levt hela våra liv och hittat en hobby vi aldrig  hade funnit i Sverige är rena rama sagan.

Världen är vårt hem, vägen vår säng och människorna vi lär känna våran familj.

linda

SHARE