Så här fint bor vi för 90 kronor per natt

1260

Jag tänkte idag visa er runt i vårt hem för stunden, ”Panoramic View Guesthouse & Restaurant”. Det ligger i den lilla byn Sarangkot, på en hög kulle intill staden Pokhara i Nepal.

panoramicview-3
Trädgården med utsikten och stenbord precis intill stupet.

Vi betalar 1 000 Nepalesiska Rupees per natt för ett dubbelrum med badrum. Alltså cirka 90 Svenska kronor.

Det här är ett av de bästa boenden jag bott på när det kommer till utsikten. Stora fönster täcker tre av de fyra väggarna i rummet och från sängen kan vi se hela dalen med sjön, kullarna och bergen.

panoramicview-4 panoramicview-5  panoramicview-2

Utsikten från vårt sovrumsfönster.
Utsikten från vårt sovrumsfönster. Pokhara ligger utspritt med alla sina små gator intill den klarblå sjön Phewa.

panoramicview-14

panoramicview-11
Utsikten från restaurangen.

Detta mysiga gueshouse drivs av en otroligt fin liten nepalesisk familj. Det är gamla mormor utan tänder som glider runt i stora färgglada tyger, den hårt arbetande mamman, pappan, den lille 5-årige grabben som springer runt och blåser såpbubblor eller cyklar på sin trehjuling, samt hans tre storasystrar.

panoramicview-15
Vi tog en bild med familjen innan vi efter tre nätter lämnade.

 

Det finns ingen frukost, ingen minibar, ingen roomservice, ingen tv, ingen telefon, inga paketerade tvålar eller schampo i badrummet. Men vem behöver allt det när det är så vackert? Inte vi i alla fall.

Badrummet är stort och rymligt med handfat, spegel, toalett och dusch. Fönstren här inne är också stora och med samma gudomligt vackra utsikt. Från badrummet ser vi lite mer åt andra hållet och där skymtar vi några av de snötäckta bergstopparna i Annapurna-massivet. Bättre vy när du ska uträtta dina behov är svårt att få. Här blir jag sittandes länge.

Utsikten från badrummet.
Utsikten från badrummet.

Vill vi inte sitta på toaletten och snegla på Himalayas berg knatar vi upp de 20 trappstegen till takterassen där vi har full utsikt över alla de snötäckta bergen kring Annapurna, såvida molnen inte ligger lågt. Det är häpnadsväckande, fantastiskt och helt otroligt vackert.

panoramicview-12
Takterassen.
panoramicview-7
Himalaya.
panoramicview-6
Bergsmassivet kring Annapurna.

Just det, det glömde jag nästan bort. I priset för rummet ingår också gratis wifi, för den som lyckas slita sig från utsikten, men vem kan göra det? Inte vi i alla fall.

Inte bara vacker utsikt

När det kommer till maten i sådana här restauranger har vi av erfarenhet lärt oss att det kan vara lite si och så. Därför blev vi glatt överraskade när mamman i familjen som driver det här stället serverade oss de godaste Mo:Mos vi någonsin ätit. Till frukost beställde vi hennes Tibetanska bröd som var helt nybakat och perfekt gräddat. Även Dhal Bat satt som en smäck.

Jag känner att det här var väl spenderade 90 kronor per natt.

Nepal fortsätter att bjuda på allt vackert. Missa inte nästa inlägg!

SHARE