Alice läste Ett annat liv – bokade resa direkt

1669

Alice Roxendal, 20, läste ”Ett annat liv”. Sen bestämde hon sig för att boka en biljett till Sydostasien.
– När jag läste om ekorrhjulet, fick jag lite panik och kände att jag håller på att fastna i det, säger hon.

Foto: Privat
Foto: Privat

När Alice slutade gymnasiet förra året jobbade hon under sommaren och drog sedan på en kortare backpack i Asien i höstas. När hon kom hem hoppades hon hitta känslan av spontanitet och frihet i en tillvaro med jobb och rutiner.
– Det måste finnas ett sätt att få den känslan i Sverige. Man kan inte bara åka iväg varje gång. Men det får jag inte. Jag jobbar och blir ansvarsfull men jag känner mig inte fri. Jag är styrd av rutiner och mitt schema. Jag försökte lura mig själv att jag skulle få den känslan, säger hon.

Efter att ha läst flera av intervjuerna på ”Ett annat liv” de senaste veckorna var beslutet oåterkalleligt. Hennes pojkvän hade redan en biljett sedan innan. Först var tanken att han skulle ge sig av själv och göra en liknande resa som Alice redan klarat av. Men nu åker de tillsammans.
– Jag tror det är viktigt att man inte alltid måste göra det som förväntas av en. Man har förväntningar på sig själv också. Det är skola, jobb, flytta hemifrån, plugga och sen jobba. Det är så det ska vara och så man ska göra. Jag vill inte att hela mitt liv ska vara utspelat innan jag hinner leva det, säger Alice.

Hon funderar en stund och fortsätter sen:
– Jag vill kunna vara spontan. Det är svårt att vara det i Sverige när det är så mycket rutiner.

Förra resan var hon tvungen att åka hem när pengarna tog slut. Och på hemmaplan lockade pojkvännen. De hindren har Alice den här gången eliminerat. Pojkvännen är med och reskassan vill hon jobba upp under tiden.
– Sen blir det Australien. Och Sydamerika kanske.

Vi på ”Ett annat liv” är glada att Alice hörde av sig med sin historia och hoppas vi kan inspirera fler att göra samma sak. Har du en historia som fler borde ta del av? Tveka inte att höra av dig: Klicka här

SHARE