Amanda: ”Det är inte en dröm – det är mitt nya hem”

1609

Jag sitter ensam på stranden i en liten by med 3500 invånare och tänker tillbaka på de senaste dagarna. Främst på när jag vandrade uppför Signal Hill, en kulle med utsikt över St. John’s hamn. Sikten från toppen är fantastisk, både in mot den färgglada staden men även ut över Atlanten. Signal Hill brukade därför användas till att försvara sig mot attacker från havet. Idag kan man vandra flera olika vackra leder och besöka byggnader såsom ett gammalt vapenhus. Från toppen kan man under rätt säsong även se både isberg och valar ute bland vågorna.

En del av utsikten från Signal Hill, St. John’s.

Nu är det några dagar sedan jag satt uppe på Signal Hill och njöt av utsikten. Byn jag har tagit mig till heter Bonavista och ligger cirka tre-fyra timmar från St John’s. Allting är annorlunda här ute och igår upptäckte jag att det inte finns någon bokaffär. Som tur är hittade jag en bok på det hostel jag bor på. Det finns inte så jättemycket annat att göra här än att vandra, läsa och slappna av, vilket är en av de största anledningarna till att jag ville åka hit.

Jag ska vara i Bonavista i ungefär två veckor. I utbyte mot att jag hjälper till med att städa här på boendet varje dag, vilket borde ta max tre timmar, får jag bo och äta gratis. Ägaren har redan hunnit komma förbi med både färsk krabba och torsk, direkt härifrån havet – den godaste fisk jag ätit.

Bonavista, mitt nya hem under de kommande veckorna.

Förutom att ha ätit krabba för första gången, har jag redan hunnit se lunnefåglar och valar. Det här kan helt klart bli två spännande veckor!

SHARE