Amanda ny skribent: ”Våga förverkliga dina drömmar”

1803

Det är med stor glädje som vi välkomnar vår nya skribent Amanda till Ett annat liv. Hon har sagt upp sig från jobbet och kommer inom kort åka till Kanada för att resa runt och jobba. Här lär du känna Amanda lite grann.

Amanda vem är du?
– Det är en fråga man kan fundera över länge. Även om jag funnit mig själv allt mer och mer de senaste åren sedan jag tog studenten och började resa kan jag inte ge ett fullständigt svar idag. Om jag utgår från det jag vet nu skulle jag beskriva mig som glad och nyfiken. Jag gillar choklad och de flesta bollsporter. Jag klarar mig inte utan mina hörlurar och är svag för fluffiga hundar. Jag har testat på livet i olika länder både när det gäller jobb och resor och i Augusti flyttar jag till Kanada. Där ska jag resa och jobba i ett år till att börja med men vem vet vad det leder till? Det är en del av äventyret!

Varför reser du i världen?
– När jag reser och får uppleva nya platser kulturer och språk känner jag mig fri. Fri från alla måsten och pekpinnar om hur och i vilken ordning man ska leva sitt liv. Det finns ingen härligare känsla än att vakna upp på en ny plats och inte ha en aning om vad som kommer att hända under dagen. Att ha allt man äger i en ryggsäck och när som helst kunna resa vidare när man vill få nya intryck. När jag reser får jag nya perspektiv på världen och lär känna massvis med nya människor men framförallt mig själv.

Vad vill och kommer du skriva om på Ett annat liv?
– Till att börja med kommer ni att få följa mig på mina äventyr i Kanada. Mitt nya liv
min vardag. Allt från volontärarbete och jobbletande till vandringar och vackra solnedgångar. Jag vill dra mig bort från typiska turistattraktioner och istället lära känna lokalbefolkningen och testa på deras liv. Jag har bara min ryggsäck och en smal budget
och hoppas kunna visa att det går att resa och följa sina drömmar utan att behöva ha en stor summa pengar.

Vad vill du förmedla för känsla till dina läsare?
– Jag vill inspirera. Inspirera fler till att våga ta steget och göra det man drömmer om. Jag vill visa att det går så länge man har viljan och är redo att kämpa för det – men också att det faktiskt inte behöver vara så svårt som man tror.

Nu har du chansen att säga vad du vill till Ett annat livs läsarevad säger du då?
– Våga bryta dig loss från rutiner du mår dåligt av. Trivs du inte på ditt jobb? Säg upp dig. Trivs du inte där du bor? Flytta. Livet är för kort för att spendera hela dagarna med något du inte mår bra av. Våga förverkliga dina drömmar! Glöm aldrig det som verkligen betyder något – ta hand om dig själv och de du älskar gör det du brinner för och våga leva ett annat liv!

SHARE