Anna blir ny skribent: ”Tveka inte att följa drömmen”

1438

Nu kan vi glatt presentera ännu ett nyförvärv till Ett annat liv. Det är Anna Nilsson  som rest sedan hon var 19 år och jobbat på mängder av spännande platser. Här lär du känna Anna lite grann.

1

Anna, vem är du?
– Jag är en reseberoende ung (allt är relativt) kvinna, ursprungligen från Dalarna. Alla mina ägodelar får plats i en väska, jag har inget hem och inget fast jobb. Jag har spenderat åtta utav de senaste tio åren utomlands och har inga närliggande planer på att återvända.

Varför reser du i världen?
– Jag reser i världen för att det får min själ att le. När jag var 19 år gammal gjorde jag min först långresa till Australien, det som skulle vara för sex månader blev snabbt två och ett halvt år. Sedan dess är jag obotligt drabbad av Babylon-sjukan. Jag har satt mig själv ett mål; att bo och arbeta på varje kontinent (förutom Antarktis) innan jag fyller 30.

Vad vill och kommer du skriva om på Ett annat liv?
– Jag skriver om mina känslor och funderingar kring det liv jag har valt att leva. Framförallt om den oerhörda glädjen jag finner i möten med nya människor och kulturer. Men även om saknaden efter familj och vänner, samt otryggheten i att inte ha en fast plats i tillvaron och alltid vara på jakt efter ett nytt jobb.

Vad vill du förmedla för känsla till dina läsare?
– Allting har två sidor, glädje och sorg går ofta hand i hand. Att följa sitt hjärta kräver ibland vissa uppoffringar, men i slutändan är det värt det.

Nu har du chansen att säga vad du vill till Ett annat livs läsare vad säger du då?
– Tveka aldrig att göra det du drömmer om. Om allt misslyckas, så finns Sverige alltid kvar. Och tro mig, hemma är allting alltid precis som det alltid har varit, det ända som förändras är du själv.

3

SHARE