En annorlunda frukost i Malaysia

1405

Georgetown, ön Penang i Malaysia. Vi knallade den hårt trafikerade gatan ner och i princip ett hål i väggen hittade vi vårt frukostställe. Ett litet hak med bord och stolar i rostfritt stål. Vad det lilla haket egentligen heter är oklart i mina ögon. Men det står en liten gul skylt utanför där det står ”Top One Cafe”. Det ligger på gatan Beach Street.

Det är naket på väggarna förutom en tavla på en ung kvinna i typsikt indiska kläder. Precis vid ingången står en indisk man vid ett stekbord och vänder roti efter roti.

Vad är då en roti undrar du? Kort sagt ett pannkaksliknande bröd gjort på fullkornsmjöl och vatten. Här och på de flesta roti-ställen går det att få din roti med någon form av fyllning.

Jag beställer min med ägg och rödlök.

Mannen vid stekbordet häller upp smet, låter den få sin fasta form, kläcker sedan ett ägg ovanpå, häller på rödlöken och viker sedan in kanterna och steker hela paketet.

Frukost

Frukost

På borden står skålar med olika indiska såser. Den ena lite kryddigare än den andra men för det mesta får de inte munnen att brinna. Riktigt gott att doppa din roti i.

En roti här kostar 2 Malaysiska Ringgit. Det skulle jag säga är standardpris i Malaysia om du håller dig till dessa gatuställen. Det är alltså cirka 4 svenska kronor. Efter den första rotin beställer jag en till. Det räcker gott och väl för att fylla magen. Och som alla andra i lokalen denna morgon dricker vi te med mjölk i för bara 1,6 Malaysiska Ringgit.

En riktigt god frukost med te för under 12 svenska kronor med andra ord.

För att läsa om fler matupplevelser och bli inspirerad till att resa – gilla Ett annat liv på Facebook:

SHARE