Hoppa till innehåll

Anteckningsboken – en nödvändig sak att packa

Nu ska jag berätta för er om när jag fick användning av min anteckningsbok. För anteckningsbok det skulle man ha med sig hade jag hört, för att skriva dagbok och viktiga noteringar.

Men tro mig det finns fler sätt att använda en anteckningsbok på. På busstationen i Laos var det full fart, det var fler än oss som skulle ta bussen söderut. Försäljare som sålde frukt, vatten och snacks. Passagerare som letade efter just sin buss. Vi köpte på oss ett par flaskor vatten och snacks inför den stundande långresan.

Jag tänkte att det var en bra ide att gå på toaletten innan bussen skulle gå. Toalett och toalett förresten, det är mer ett hål i marken. Om du har tur finns där också en vattenslang. Eftersom oturen är min vän så fanns där ingen vattenslang och eftersom detta är Asien så är toaletterna heller inte utrustade med något papper.

toabok

Vad gör man?

Jag började febrilt leta i min lila axelremsväska med elefanter på som innehåller det mesta man behöver på en resa genom Asien. Allt från tvättmedel till choklad. Den måste väl ändå innehålla någon servett eller liknande tänker jag.

Jag ser framför mig i mitt inre hur bussen lämnar stationen med mig kvar på toaletten. Det får inte hända. Jag griper tag i någonting hårt långt där nere i väskans botten. Min anteckningsbok. Den svarta lilla boken som hålls ihop med resår. Där i har jag skrivit om resan, allt från starten på Arlanda till djungeläventyren i norra Thailand. Nu var frågan: Vilka sidor skulle jag offra? Jag bläddrade igenom boken. Nu kan ju folk tror att jag satt där och nöjesläste, men den som ändå visste vilka viktiga beslut jag var tvungen att fatta.

Jag föreställer mig återigen hur bussen lämnar stationen – utan mig. Paniken. Jag sliter helt enkelt loss några papper, blev klar och sprang sen till bussen.

Kort sagt, om du ska ut och resa i Asien, glöm inte anteckningsboken.

Tänk er när jag sitter där gammal och grå och någon läser min dagbok. Plötsligt fattas några sidor. Då får jag anledning att berätta den här historien igen.

emelie

1 kommentar till “Anteckningsboken – en nödvändig sak att packa”

  1. Pingback: Använde passet som toalettpapper | Resedrömmen

Kommentarer är stängda.