Att hitta den rätta

1351

Det ska kännas rätt från början, ni vet det där klyschiga om att klicka. Det gjorde vi verkligen. Vid första ögonkastet visste jag att det skulle bli du och jag. Du är smart, snygg och har praktiska lösningar. You never let me down.

Vi upptäckte tidigt att vi båda tycker om att resa. Våran första resa tog oss till en veckolång fjällvandring i Jämtlandsfjällen. Vi hoppade över bäckar, besteg toppar och hade roligt. Efter denna resa växte sig reslusten allt större och vi for till Asien för att backpacka. Thailand, Laos, Kambodja och Vietnam, du var med mig hela vägen. Genom Laos flöt vi fram på Mekongfloden med häpnadsväckande natur omkring. Vi klarade oss genom Vietnams galna trafik och lugna paradisstränder. Genom Kambodja på buss förbi de milslånga risfälten, sedan tillbaka till Thailands öar. Du är uthållig och stark och du hjälper mig när jag inte orkar mer, hos dig kan jag ha mina grejer i tryggt förvar, när jag inte längre orkar sitta upprätt får jag luta mig mot dig.

emelie-2

Minns du tågluffen genom Europa? Berlin, Prag, Budapest,Paris och Amsterdam, vilken resa! När jag frågade om du ville följa med till Nya Zeeland lät sig svaret inte väntas på. Vi hade det fantastiskt.

Jag är lika orolig varje gång vi tar farväl vid incheckningen. Att du kanske inte kommer följa med mig hela vägen.  Hittills har det alltid varit ett kärt återseende vid bagagebandet. Tack för det min kära Fjällräven Kajka-ryggsäck.

emelie

Vad du bör tänka på för att hitta rätt ryggsäck:   
Fundera på vad det är du vill ha?
Vad ska du ha den till?
Vilka funktioner vill du ha på den?
Många fack/få fack?
Hur många liter?
Prisklass?
Färg?
Pröva ryggsäcken med vikt i butiken, känn och kläm, gå omkring med ryggsäcken på i butiken.
Läs på om olika märken, vilken passar just dig.

Bra saker som inte tar så mycket plats att packa ner när du väl hittat din ryggsäck:
Kortlek
Bok – riv ut sidorna vartefter du har läst dem
Handtvättmedel
Visselpipa
Fickkniv
Ficklampa
Penna och anteckningsblock
Tändare

emelie

SHARE