Att läsa är att resa – Emelies boktips

1278

Att förflytta sig halva jordklotet eller kortare genom att bara bläddra i en bok är underbart. Att genom att läsa några rader förflytta dig i sinnet medans du själv ligger kvar i hängmattan, soffan eller i favoritfåtöljen. Billigare resa får du inte.

Så gör i ordning något gott att dricka puffa kuddarna extra mycket och börja läs någon av nedanstående böcker. Alla dessa böcker är kan-inte-sluta-läsa-garanterade.

När jag inte är ute och reser sitter jag gärna här och läser.
När jag inte är ute och reser sitter jag gärna här och läser.

den-vita-massajenDen vita masajen – Corinne hoffman
I denna verklighetsbaserade bok får du läsa om corinne och hennes resa till Kenya och hur hennes liv en dag förändras då hon träffar masajkrigaren  Lketinga. Det är kulturskillnader och kärlek. Det finns tre böcker om Corinne och Lktinga. ”Den vita massajen”, ”Den vita massajens dotter”, ”Tillbaka till den vita massajen”.

Första boken har även filmatiserats. Den här boken hittade jag i min moster Lottas bokhylla när jag en dag gick där och botaniserade.

 

51sGJNcaagL._SX343_BO1,204,203,200_Honeymoon with my brotherFranz Wisner (Självbiografi – finns ej på svenska)
Franz som har allt. En fästmö och blivande fru, en lysande karriär. Bara dagar innan bröloppet  ställer hans fästmö in allting. Franz liv ställs upp och ner. Men bröllopsfesten blir av och så också bröloppsresan. Fast lite mer annorlunda än vad Franz tänkt sig. Han övertalar sin bror Curt att följa med på resan. Istället för en veckas bröllopsresa säger de båda bröderna upp sina jobb gör sig av med sina hus och reser jorden runt. Under resan lär Frank känna sin bror på nytt. Ser på livet med nya ögon och inser vad som egentligen är viktigt.
Den här boken fyndade jag på ett lokalt bibliotek i ett litet samhälle på Nya Zeeland. Biblioteket skänkte böcker på bokens dag. Ingen blev gladare än jag.

9780006513223The Bronze HorsemanPaulina Simons (finns ej på svenska)
Här får du följa Tatiana Metanova och hennes familj i Ryssland. Boken tar sin början 22 juni 1941 samma dag som Ryssland entrar andra världskriget.
Familjen kämpar för att överleva. Tatiana som är 17 år träffat soldaten Alexander.
Vi får läsa om en förbjuden kärlek och jakten på frihet i ett krigets Europa.
Det finns tre böcker i denna serie som tar dig från Ryssland genom Sverige och hela vägen till USA. ”The bronze horseman”, ”The bridge to holy cross”, ”The summergarden”.

Jag har läst många böcker. Paulina Simons böcker om Tatiana och Alexander  är de absolut bästa böckerna jag har läst.
Under mina månader i Nya Zeeland sträckläste jag denna bokserie. När sista sidan var läst så grät jag.

Om du liksom jag är på resande fot och inte vill ha tunga böcker i packningen så rekomenderar jag appen kindle. Appen är gratis att ladda ner. Du får sedan betala en summa för de böcker du vill ha. Ladda ner böckerna och du har de med dig i din telefon.

boktips
emelie

SHARE