Att packa lätt med två små barn

2077

Att packa är något jag tycker är svårt, jag tar alltid med för mycket saker. Nu när vi ska vara borta en längre tid med små barn är det extra viktigt att vi endast tar med det som är nödvändigt. Det är mycket enklare att ta sig runt med väskor som väger relativt lite (vi kommer använda oss av ryggsäckar på cirka 65 liter).

Jag har skrivit en packlista med det vi tror behövs baserat på våra tidigare resor:

 • Tre ombyten att växla mellan
 • Två set badkläder
 • Ett par tofflor
 • Solhattar
 • En pyjamas var till barnen

Vad hygienartiklar gäller så räcker det med tandborstar och en hårborste. Inte mer. Sminket lämnar jag hemma, det kommer inte användas. Samma sak med böckerna. Det kommer även inhandlas saker på plats så att börja smått är ett måste.

Till barnen däremot finns det vissa saker jag köpt här hemma och tar med. Saker som kanske inte går att få tag på, eller kan vara svårt att få tag på där nere:

UV-dräkter. Två stycken var till barnen som skydd för solen. Det är bra att ha en extra, det kan tappas bort eller glömmas kvar när man byter boende (hände oss). Det kan annars finnas att köpa på de stora varuhusen i Bangkok men jag är osäker på hur högt solskyddet är i dem. De vi har är spf 50. Nu på sommaren går det att få tag på till halva priset på nätet.

Bärsjal/bärsele till bebis (OBS välj ett svalt alternativ då det blir väldigt varmt). Smidigt på flygplatser och förflyttning överlag. Resevagnen vill vi kunna ha till treåringen som inte går att ha gående själv på vissa ställen, som Bangkok.

Myggnät till vagnen. Då det faktiskt förekommer sjukdomar (Dengue-feber och Malaria till exempel) som sprids med mygg är det bra att vara på den säkra sidan kvällstid med heltäckande kläder, myggspray (finns där) och myggnät över vagnen. Jag gjorde misstaget förra gången och hade shorts kvällstid de första dagarna och mina ben var sönderbitna efter två kvällar.

Alvedon-suppar. Vad jag förstått så finns det inte just suppar att få tag på i Thailand, så är det den formen av till exempel febernedsättande man är van vid kan det vara bra att köpa med ett par förpackningar från Sverige.

Resestol. Vanliga matstolar till barn är ovanliga i Thailand. Vi har en tygvariant man sätter över stolsryggen på vanliga stolar till vår 8-månaders som sitter och äter själv vid bordet. Den går att vika ihop och tar väldigt liten plats i packningen. Jag köpte min billigt av en vän, men de går att beställa hem.

Nappflaska och nappar. Vill man vara säker på att ha BPA-fria är det bäst att ta med detta, jag är osäker på vad som finns att få tag på väl på plats.

Amningsinlägg. Jag tar med 6 stycken i tyg som är tvättbara och sedan ett par förpackningar vanliga som kommer räcka ett tag. Jag TROR inte detta finns att köpa där.

Ekologiska solkrämer. Jag har köpt ett par flaskor ekologiska giftfria solkrämer till oss och barnen vi tar med. Ogillar starkt de vanliga solkrämernas innehåll och vill undvika dessa.

image

 

Förutom detta finns det mesta man kan behöva till barn att få tag på, som blöjor, bröstmjölksersättning och barnmat på burk i butiker som Seven Eleven eller Tesco. Tänk på att det inte finns välling, det får man ta med hemifrån om barnen dricker det.

Viktigaste i handbagaget är:

 • Pass, visum, pengar, försäkringspapper
 • Leksaker
 • Snacks till barnen
 • Varsitt ombyte + solhatt
 • Mediciner
 • Blöjor
 • Bärsjal
 • Mobilladdare

Kläder att resa i får vara relativt varma då det ofta blir kallt på planet. När vi kommer hem igen kommer det att vara vinter, då kan det vara gott att ha en tjocktröja och strumpor med sig. Ett måste är att ha svala kläder i handbagaget att byta till innan vi landar i Bangkok, det kommer vara hett när vi kliver av och ska leta oss fram till hotellet där vi ska bo.

Jag ska verkligen försöka att hålla mig till packlistan denna gången, och sortera bort de där ”kan vara bra att ha någon gång”- grejerna jag är expert på att ta med annars. Vi får se hur det går med det.

Gilla Ett annat liv på Facebook för att inte missa nästa inlägg från Natalie:

natalie

SHARE