Bakom kulisserna på Ett annat liv

1161

För de flesta spenderades den sista dagen i mars 2016 på jobbet. Det var ju en helt vanlig torsdag. För mig blev det inte någon helt vanlig torsdag. Jag spenderade den sista marsdagen på platsen där jag känner lugnet. Naturen.

När jag satte mig ner på en grästuva högt ovan molnen utan minsta träd i sikte hörde jag ingenting förutom vinden. Framför mina ögon steg vattenånga från ett hål i marken med de höga bergstopparna i bakgrunden. Det jag såg är efterdyningarna från ett vulkanutbrott 2012.

Emerald Lakes är en vacker syn under Tongariro Alpine Crossing på Nya Zeeland. Foto: Lovisa Enlund
Emerald Lakes är en vacker syn under Tongariro Alpine Crossing på Nya Zeeland. Foto: Lovisa Enlund

Att vandra Tongariro Alpine Crossing på Nya Zeeland är på sätt och vis mitt jobb. För sedan är det mitt uppdrag att skriva om upplevelsen för dig, du som läser. När jag inser att detta innebär att mitt kontor är naturen förstår jag att jag har det väldigt bra.

Jag tänkte att ni skulle få följa med bakom kulisserna. Hur ser en vanlig dag på ”jobbet” ut för Ett annat livs redaktör. Se själv på bilderna nedan.

Dags för en ny byline-bild? Ett annat livs redaktör Patrik poserar under vandringen över Tongariro på Nya Zeeland. Foto: Lovisa Enlund
Dags för en ny byline-bild till sajten? Ett annat livs redaktör Patrik poserar under vandringen över Tongariro på Nya Zeeland. Foto: Lovisa Enlund

 

Här sitter redaktör Patrik på ett café i stan för att skriva artiklar och koppla upp sig mot internet. Foto: Lovisa Enlund
Här sitter redaktör Patrik på ett café i stan efter vandringen för att skriva artiklar och koppla upp sig mot internet. Foto: Lovisa Enlund

 

After work i 'ett annat liv' kan innebära ett besök i naturens egen spa. Till exempel en vilostund i en 40-gradig bäck som värmts upp av underjordens vulkaniska aktivitet. Foto: Lovisa Enlund
After work i ’ett annat liv’ kan innebära ett besök i naturens egen spa. Till exempel en vilostund i en 40-gradig bäck som värmts upp av underjordens vulkaniska aktivitet. Foto: Lovisa Enlund

Naturen har alltid inneburit något speciellt för oss människor. Det är därifrån vi kommer och det är där vi hör hemma. Många som besökt läkare efter att ha gått in i väggen känner igen beskrivningen att lugn, ro och naturen är det enda receptet för att börja må bra igen.

Vem njuter inte av en lång, vacker skogspromenad med picknick i det gröna en söndagsförmiddag?

Inom snar framtid kommer ni kunna läsa en längre intervju här på Ett annat liv med forskare som berättar om hur naturen påverkar oss och varför vi mår bra av att vara där.

patrik

SHARE