Burma, Dag 26: På jakt efter bästa burgaren i Yangon

1361

Vi ägnade mestadels av dagen på bussen från Golden Rock och Kun Pin till Yangon. En riktigt bra buss med sköna säten, air condition och bra med benutrymme. Precis som alla andra bussar spelades musik, men den var nedtonad och inte alls störande. Bussen kostar 6 000 Kyat och vi fick hjälp att boka den av Natalie på Shan Yoma Travel and Tours. Det tog dock sin tid att komma fram, hela sex timmar. För som vanligt med bussar i Asien ska det stannas på femtioelva olika ställen av olika anledningar.

Planen var att stanna i Burma i 28 dagar och ta oss in i Thailand genom att korsa gränsen landvägen. Tyvärr insåg vi försent att om vi vill lämna Burma på ett annat sätt än vi tog oss in krävs ett speciellt tillstånd som vanligtvis tar två veckor att få godkänt. Vi flyger därför ut från Yangon på vår 27:e dag.

När vi hoppar av bussen i centrala Yangon inser vi att det här är vår sista kväll i landet. Vi är trötta, vi är lite slitna och känner inte peppen för ännu en tallrik med ris eller nudlar till middag. Jag ser bara en sak framför mina ögon: Det är dags för en riktigt jäkla god burgare.

Researchen börjar. Vi ska hitta Yangons bästa burgare. Någon timme senare har vi hittat vårt val. Privata bloggar, guider på tidningarnas sidor och magasin hjälpte oss fram i djungeln av barer och restauranger.

I slutändan visade det sig att alla lampor pekade mot ett ställe: Union Bar & Grill.

Det här inlägget är inte sponsrat av dem. Jag delar med mig ändå.

Restaurangen ligger nära floden på Strand Road. Det är en riktigt nice pub och restaurang. Inte superflådig, men du kommer se Yangons bofasta västerlänningar som kommer hit i kavaj och klänning och dricker dyrt vin.

Prisklass: Dyrt. Vad sägs om en ”Wagyu Steak” från Australien för 69 000 Kyat (knappt 500 kronor).

Men jag har bara ögon för en grej: Union Burger. För 16 000 Kyat (Drygt 100 kronor).

burgare1 burgare

burgare2

Pommes frittes, coleslaw, BBQ-sås och majonäs ingår i priset. Jag beställer min burgare medium. Den serveras med sallad, tomat, ost och lite pulled pork mellan tjockt Brioche-bröd. Pommes frittsen är krispiga, burgaren saftig och osten härligt smält.

Det är definitivt en av de bästa burgarna jag någonsin ätit. Burma bevisar att även de kan leverera en riktigt bra burgare.

Burma har varit grymt.Om det återkommer jag i mitt sista inlägg. Men det är aldrig fel att avrunda med en riktigt god burgare.

SHARE