Patrik åker till Burma – följ resan dag för dag

1396

Burma here we come! Flygbiljetten är bokad. Planet lyfter från Kuala Lumpur i Malaysia till Rangoon (eller Yangon som det heter på burmesiska) den 16 oktober.

Jag är så sjukt peppad på detta land som bara de senaste åren öppnat för turism.

Landet som levt under olika militärdiktaturer under många och långa år har nu börjat förändrats. Turismen har ökat sedan 2010. Såhär står det att läsa på Svenska Burmakommiténs sida:

”Sedan den så kallade civila regeringen tillträtt efter valet 2010 började en mer reformvänlig politik att föras. Omvärlden lättade på sina sanktioner mot landet och utländska företag började söka sig till Burma. Detta samtidigt som turismen tog fart.”

I mars i år, 2016, valdes den nya presidenten av det folkvalda parlamentet. Det var första gången på över 50 år som det inte är en militär som är president, även om det i nuläget är så att de folkvalda och militären delar på makten.

Det blir alltså än lättare för turister att resa till landet från och med nu.

temple-1029048_1920

Burma sägs vara oexploaterat, spännande och vackert. Det finns fortfarande platser dit turister inte får åka och det är kanske inte alltid så lätt att ta sig runt.

Precis min melodi. Det är det här jag gillar. Det oexploaterade. Det svåra. Explorern i mig ler stort.

Jag ser framemot alla tempel i guld, lära mig mer om den lokala religionen här som är flera grenar inom Buddhismen. Landskapet ska vara fantastiskt vackert. Jag kan inte vänta!

Nu ska det ansökas om visum, det går att få turistvisum för 28 dagar och det är så pass modernt att det går att ansöka om e-visum. Ska du söka e-visum till Burma var noga med att du gör det från den riktiga immigration-sidan. Den hittar du här: http://www.evisa.moip.gov.mm/

När resan börjar kommer det här på sajten uppdateringar i form av text, bild och video så ofta som wifi-tillgången tillåter. Men jag lovar att det blir ett oförglömligt äventyr. Häng med!

Gilla ”Ett annat liv” på Facebook för att inte missa ett enda ord från resan i Burma:

Tempel i Burma

SHARE