Carl: ”Kan vara skönt att hålla sig fast i normer, rutiner och strukturer”

1447

Det är lätt att bara avfärda ekorrhjulet. Men det kanske inte är så enkelt? De flesta människor har en väldigt komplex vardag med mycket som ska passa in. Carl Thanner är en av de som tror att vi behöver någon form av mönster att klamra oss fast vid i livet.

carlt
– Det är lika mycket inrutat att resa, det är också en slags struktur och ett mönster att lägga på sitt liv, säger han.

När Carl får höra om människor som släpper allt och lämnar ekorrhjulet tycker han det låter riktigt spännande. Men samtidigt tror han att ekorrhjulet kan vara något väldigt bra.
–  Att ordna det värdefulla livet i exempelvis en kalender är ett sätt att ta vara på det – det kan vara carpe diem lika mycket som en livsstil med resor världen över. Det kan vara skönt att hålla sig fast i normer, rutiner och strukturer.

Carl är 25 år och kommer från början från Göteborg. När vi pratar om de olika sätten att se på livet tar han sig själv som exempel.
– Jag kan bli ganska passiv och bara låta dagarna gå och då mår jag inte alls bra. Det blir som ett belöningssystem. Jag jobbar i veckan och på helgen tar jag ett glas med kompisar. Det är ett konstruerat system men det funkar på något sätt.

Carl är också noga med att påtala att strukturer och mönster också kan bli för mycket.
– Den struktur man lägger på livet är både något att hålla fast i och något man kan fastna i. Det kan bli för snävt och då kan man fastna och det för med sig stress. Det är en fin balansgång. Normer och strukturer är också rent skadliga, säger han.

SHARE