Corona – din chans att njuta av naturen hemma

892

Corona-viruset sprider sig som en löpeld över världen. Land efter land stänger ner sina funktioner och sina gränser. Det är inte roligt just nu. Många är oroliga, rädda och upprörda. Så även jag och Leanne: Vi är i Thailand och allt är på ända >>

Det gäller att hålla hoppet och humöret uppe. Det finns faktiskt, tro det eller ej, en del positiva grejer med den här pandemin. Linda som driver resebloggen Resa medvetet har skrivit ett fantastiskt inlägg om Corona-virusets positiva effekter som du definitivt bör läsa. Bland annat tar hon upp hur Moder Jord nu får vila. Mindre resande mår planeten bara bra av.

Många andra spelar också an på vår positiva inställning. Den ideella organisationen som jag växt upp med – Friluftsfrämjandet – har kickat igång ”Skogsmulle – 30 day challenge” i sociala medier. Varje dag på Facebook och Instagram lägger de ut en ny utmaning i naturen för alla åldrar. Den första? Balansera, eller gå balansgång, på en sten eller ett liggande träd. Det finns inga åldersgränser för detta. 6 år eller 50 år, det spelar ingen roll. Häng på vetja!

Men vilket fantastiskt initiativ, eller hur? Ute i skogen i friska luften bortom folkmassor eller större grupper finns ingen smitta. Men där finns det vackra. Det spännande. Det oväntade. Nu när vi uppmanas att hålla oss borta från folksamlingar och inte bör resa, då är det ju perfekt att ta oss ut i naturen.

Det finns så mycket att se bara runt knuten hos var och en av oss. Jag kan nästan ge mig sjuttsingen på att det är många som inte ens har varit i skogsområdet som ligger alldeles nära ens hus eller lägenhet.

Ut och njut. Gå där ingen annan går. Det är lätt att bli hemmablind. Kom ihåg att när du drömmer om att åka långt bort till något exotiskt paradis – då finns det dem som drömmer om att åka till Sverige för att se och uppleva vår vackra natur.

Vill du fortsätta drömma om resor och bli inspirerad för framtiden, när virus-krisen är över, då kan du följa vår Youtube-kanal A different life.

SHARE