Fem enkla tips – Så förverkligar du din dröm

2760

Det finns inget färdigt recept till lycka som fungerar för alla. Var och en kokar ihop sin egen soppa till liv och alla har olika smak. Men jag har satt ihop en lista på fem punkter som är en bra start för den som vill förändra sitt liv och vill uppfylla sin dröm – vad det än kan vara.

Koh Lipe-2

1. Tänk positivt – se lösningar istället för hinder och problem
”Inte kan väl jag” eller ”Nej, men det går ju inte på grund av det och det”. Det är nog något av det vanligaste dem flesta människor tänker. Dem sätter upp hinder och snårigheter framför sig istället för att se lösningen på hur en kan ta sig från där en är nu till där en vill vara. Ryck på axlarna, le och skratta åt problem och hinder. Av allt som händer i livet lär du dig något. Se lösningarna. Börja tänk positivt idag.

afrika-8
Bestiga ett berg? Japp, ingenting är omöjligt.

2. Ingenting är omöjligt
Öppna ditt sinne helt och hållet. Det är en sanning att ingenting är omöjligt om du verkligen vill. Det finns i princip ingenting i världen som är omöjligt. Det är bara du själv som säger det. Det är bara du själv som stoppar dig.

Sjön Wanaka i Nya Zeeland. Foto: Lovisa Enlund
Foto: Lovisa Enlund

3. Gör om dina drömmar till mål
När du tänker på din dröm som en dröm då blockerar du på sätt och vis dig själv. En dröm kan verka stor och omöjlig att nå. Gör istället om din dröm till ett mål, ändra ditt sätt att tänka och börja se de små stegen. Allt börjar med de små stegen – delmålen. När du tänker på drömmen som ett mål måste du hitta vägar för att nå dit. Oavsett om vägen dit är lång och snårig. Vilja och målmedvetenhet är krafter som kan riva höga murar och flytta berg.

packning

4. Bestäm dig: Vad är viktigast för dig?
Bestäm dig för att ta reda på vad du verkligen sätter värde i. När du kommit underfund med det blir alla dina framtida val genast mycket enklare. För vissa krävs ett långt och djupt tankearbete. För andra är det hur enkelt som helst. Ta dig så lång tid du behöver för att fundera.

packning

5. Ta steget
Många tänker att de ska uppfylla det där de tänkt på så länge. Tankarna är många och hindren känns så stora. Det är lätt att börja oroa sig för diverse saker. Men vet du vad? Grejen är att när du väl tagit steget löser sig alltid saker. Det där som var ett stort orosmoln på hemmaplan visade sig bara utvecklas till en dammtuss som är lätt att vifta bort. När du väl tagit första steget är de kommande stegen inga som helst problem. Försätter du dig i en ovan situation tvingar du själv att lösa det du ställs inför. Ta bara det där första steget.

SHARE