Elsa: En vanlig dag blir aldrig vanlig här

1673

En vanlig dag i Queenstown kommer aldrig kännas som en vanlig dag. Eftersom pojkvännen jobbar cirka precis hela tiden har jag alldeles för mycket tid för mig själv och måste ständigt underhålla mig med nya aktiviteter. Inte för att det är särskilt svårt i en stad som denna.

Den här dagen började som alla andra. Jag vaknade i tid för att kunna fånga upp morgonens första solstrålar och satte mig ute på balkongen för att påminna mig om var jag befinner mig. Mer snö samlas på bergtopparna efter varje dag som går och från stolen jag sitter på kan jag enkelt se ut över den kristallklara sjön. Det kommer bli en fin dag, perfekt för att utforska de för mig ännu oupptäckta delarna av staden. Jag slänger på mig promenadskorna och en varm jacka och kastar mig ut genom dörren.

Bergen runt Queenstown. Foto: Elsa Svorse
Bergen runt Queenstown. Foto: Elsa Svorse

Jag är en sån här konstig tjej som inte kan hålla mitt bra humör inom mig. Jag kommer ofta på mig själv med att skutta fram istället för att gå på ett så kallat socialt accepterat sätt. Men är man glad så är man, och energin man får från solljuset, den friska vinden och känslan av ha alla möjligheter i världen är svår att stoppa undan.

Väl framme vid sjön stannar jag upp. Ska vi utforska åt vänster eller höger idag? Jag bestämmer mig för att right känns right och börjar vandra.

När man går runt i Nya Zeeland, oavsett var man befinner sig, är det svårt att inte hitta platser som får en att tappa andan. Bara femton minuter efter mitt beslut stannar jag upp. Vandringsspåret har sedan några minuter tillbaka börjat slutta uppåt och plötsligt befinner jag mig på liten kulle med full utsikt över sjön och de kringliggande bergen. Ljudet av ett vattenfalls porlande är det enda jag kan höra förutom några enstaka båtar som kör förbi under mig. Vattnet är så turkosblått och kristallklart att jag enkelt kan se stenarna på sjöns botten, trots mitt avstånd från vattenytan.När man råkar hamna på en plats som människor sitter och bläddrar i resebroschyrer för att se, vet man att man har det ganska bra. Här behöver man inte planera utflykter för att hitta platser värda en framsida på Nya Zeelands reseguider. Det är väl just det här det handlar om. En helt vanlig morgon kan innehålla allt jag drömde om att se medan jag fortfarande befann mig i Sverige, och allt är så naturligt att det är lätt att glömma bort hur otroligt häftigt det egentligen är.

Jag kommer dock inte glömma. Jag kommer nog aldrig vänja mig vid alla dessa vackra platser. Det spelar ingen roll hur många kullar jag står på eller hur många vattenfall jag ser. Varje gång blir jag lika häpen över hur vackert allt är och hur lycklig jag är som får se det varje dag. En så kallad vanlig dag här kommer aldrig kännas som just en vanlig dag. Det kommer nog alltid kännas som en påminnelse om hur bra jag faktiskt har det.

Gilla ”Ett annat liv” på Facebook för att få nästa fantastiska och inspirerande text av Elsa i ditt flöde.

elsa

elsafb

SHARE