Emelie Enlund: Jag ska vandra i Kroatien

2484

Om lite mer än en två veckor kommer jag att vara on the road again! Det kryper i mig av längtan.  Jag ska leva backpackerlivet, bo på hostel, lära känna massor av nya människor, lifta till okända mål och det bästa av allt är att jag kommer göra detta tillsammans med min kompis Mathilde.

plitvice-lakes-190801_1920

Mathilde och jag lärde känna varandra på Nya Zeeland, där vi tillsammans slavade på vingårdar under den stekande solen, betalade alldeles för dyra pengar för sunkiga hostel, drack för mycket vin och scrumpy cider och kunde alldeles för lite Tyska. Vi sa hejdå, hon åkte söder ut och jag for norr ut.

LÄS MER: Stora guiden till att resa och jobba i Nya Zeeland >>

Nu ett och ett halvt år senare kommer vi mötas i Kroatien. Här ska vi bland annat bestiga Kroatiens högsta berg, vandra i nationalparker, yoga, bada, skratta och bara ha det bra. Kanske gör vi inte alls något av detta. Livet som backpacker förändras ständigt. Ingen dag är den andra lik och det är det som är det fina. Att vakna upp och känna efter vad vill jag göra idag, och sen göra det. Fantastiskt.

Efter resan kommer ni få läsa om allting och se de härliga bilderna. Missa inte det!

croatia-2523503_1920
Kroatien har fin kust mot Medelhavet.

Jag kommer att flyga till Zadar en stad som ligger längs med Kroatiens kust. Jag hittade jättebra biljetter på Ryan Air direkt från Skavsta flygplats i Nyköping. 732,36 SEK tur och retur.

Jag kommer endast ha med mig ett handbagage och kommer därför att minimera packningen.

LÄS MER: Andreas tips för att packa lätt och njuta mer >>

Det jag kommer packa ned är:

 • Vandringsskor
 • Funktionskläder att vandra i
 • Gaskök
 • Keps
 • Solkräm
 • Vattenflaska
 • Badkläder
 • En snabbtorkande resehandduk
 • Reselakan
 • Liggunderlag
 • Sarong
 • Övriga kläder som några t-shirts, underkläder, shorts och långbyxor
 • Första hjälpen-väska – LÄS MER: Detta bör du ha i din Första hjälpen-väska
 • Pass och pengar
packning
Min packning.

bl_emelieenlund

 

SHARE