Hoppa till innehåll

Emelie: Snö är inte vidrigt – prova att älska den så får du se

Jag sitter och säljer biljetter. I luckan uppenbarar sig en man i svart rock, jag noterar också att han har glasögon och verkar lite lätt jäktad. Men det är inte det som får mig att skina upp som en sol. På den svarta rocken ligger det allra finaste snöflingorna jag skådat, nämligen vinterns första! Hela rocken är full av snö.

– Det snöar ute! utbrister jag i världens leende.

– Ja, och det är vidrigt, får jag till svar.

Vidrigt?! jag undrar hur han tänker och blir lite ledsen över att han är en av så många som bortfärdar snön som om det vore världens fiende, när det är min hjälte.

emeliesno

Det finns så mycket som är bra med snön. Ni snöhatare därute, hur mycket ni än skulle vilja att snön försvinner så hjälper det inte med era sura muttranden och kommentarer om att nu är den långa mörka vintern här igen. Förstår ni inte att det blir bara värre för er själva.

Må ni få känna glädjen av att fånga snöflingor med tungan, glädjas av det vita täcket på marken, att få inandas den friska luften, njuta av ljuset som kommer med snön, de glada skratten från barnen som åker pulka och bygger snögubbar, knarret under skorna. Med snön och vintern kommer också möjligheten att få åka skidor och skridskor.

blizzard-1245929_1920

Denna vintern lova mig att ni snöhatare åtminstone försöker fånga en snöflinga med tungan eller bygg en snölykta eller ta den där pulkaturen som du så länge velat göra. Då ska ni få se att ni kommer att ändra åsikt om snön.

Ända tills motsatsen är bevisad så kommer jag att ösa på med alla bra saker snön för med sig.

bl_emelieenlund