Ett år i ett annat liv

1328
vyerna1
Ett annat livs redaktör Patrik Enlund framför Lake Hawea, Nya Zeeland. Foto: Emelie Enlund

Read this text in english here >>

Det kunde ha varit ett år fyllt av tunnelbaneåkande, passande av tider, automatkaffedrickande, sena bussar, stressade arbetskamrater och chefer med krav. Istället har det varit ett år av hästridning, hoppande knölvalar, lekande delfiner, mäktiga bergsbestigningar, jagande hajar, njutningsfulla kajakpaddlingar, allsång på roadtrip, stora stingrockor, sand mellan tårna, kristallklart vatten och surfing.

Jag kan hålla på hur länge som helst. Minnen som etsat sig fast på näthinnan det senaste året är oändligt många. Och de ska bli fler.

Att vara ute i världen och möta alla underbara människor och få vara med om alla dessa upplevelser och äventyr finns det bara ett ord för: Fantastiskt.

Nu har det gått ett år. Vad ska jag säga. Det känns som jag tjatar. Det känns som en klyscha. Men jag känner en lycka jag nog aldrig känt förut. Jag tror det är känslan av frihet. Jag kan göra vad jag vill. När jag vill. Ingen bestämmer över min dag.

Vi har bara ett liv. Och det är för kort för att vi inte ska följa våra hjärtan.

Ställ dig själv frågan: ”Är jag lycklig där jag är nu eller dit jag är påväg med mitt liv”? Är svaret på den frågan ”nej” så är det dags att göra något åt det. NU!

Allt du oroar dig över löser sig. Kanske inte som du först tänkte. Men det löser sig alltid. På ett eller annat sätt. Släpp tyglarna. Låt vinden ta tag i dig. Du kommer upptäcka nya sidor hos dig själv som du inte trodde fanns och du kommer hamna på platser du aldrig kunde ana.

Men något som är säkert. Det är ett sjuhelsikes äventyr. Och den berg-och-dal-baneturen vill då jag inte missa. Hoppa på du också. Vi på Ett annat liv kommer göra vad vi kan för att visa för dig och alla andra där ute att allt är möjligt.

Nu åker vi.

 

patrik

SHARE