”Färgglada fiskar, vackra koraller och mystiska vrak”

1500

Vi hade ett mål när vi lämnade Sverige, att bli dykguider. Ett mål vi nu har levt upp till. De senaste sex veckorna har innehållit både med och motgångar. Trots det motgångar vi stött på sitter vi nu här nykläckta och klara att guida andra dykare i en fantastisk värld.

dykning

De senaste sex veckorna har vi gjort otaliga dyk bland färglada fiskar, vackra koraller och mystiska vrak. Att bli dykguide är inte enbart en dans på rosor med dyk princip varje dag. Det handlar om så mycket mera än det. När du ska guida andra dykare är det viktigt att du är trygg i dig själv, lyhörd och har lätt för att hantera andra människor. Därmed har vi gjort olika utmaningar och prov för att bevisa att vi till hundra procent klarar av det. Vi har även läst böcker, sett inspirerande filmer, lyssnat till kunniga personer inom dykvärlden och deltagit i “ecodays”.

dykning
Foto: Tobias Lundell
dykning
Foto: Tobias Lundell
sköldpadda turtle
Foto: Tobias Lundell

De utmaningar vi var tvungna att ta oss igenom var bland annat simma 800 meter med mask och snorkel i havet. Jag som knappt har någon kondis alls klarade mig med nöd och näppe. Vi var även tvungna att simma 800 meter med en trött dykare. Vilket innebär att du har all din egen, denne personens plus utrustningen vikt att släpa genom vattnet. Kan lova att det är bland det jobbigaste jag någonsin behövt göra. Men jag är så glad att jag tog mig igenom det och klarade det galant.

Att förklara hur glad jag är över livet just nu är svårt. Allting jag längtade efter att vara nära i Sverige finns äntligen ett gångavstånd bort. Att ha möjligheten till att göra det bästa du vet varje dag är en otroligt fin känsla. Att dyka ger mig trygghet och lugn, någonting jag inte ofta kände i Sverige.
linda

SHARE