Fem filmer du bara måste se om du älskar att resa

5182

Älskar du att resa? Älskar du äventyr? Drömmer du om att bara ge dig av och lämna allt? Här är fem filmer som du bara måste se. Vi lovar att du kommer bli inspirerad och ressugen!

way

1. The Way
Vår favorit när det kommer till en bra story och mäktiga landskapsscener. Amerikanske pappan och doktorn Tom tvingas åka till Spanien för att hämta hem sin son som dött i bergskedjan Pyreneerna när han vandrade pilgrimsleden ”El camino de Santiago”. I stället för att åka tillbaka bestämmer sig Tom för att vandra hela Pilgrimsleden ut till atlantkusten. The Way är en fin film om familjeband och vänskap. Både pappan Tom och du som tittare lär sig ett och annat om livet. Om du inte är redo att packa väskan och boka en biljett till Spanien när eftertexterna rullar så vet vi inte vad…

Into the wild

2. Into the wild
Filmernas film när det kommer till en sådan här lista. Har du inte sett den: ”Shame on you”. Sluta läs nu och se filmen! Storyn bygger på en verklig händelse – vilket gör den här filmen så bra. Christopher McCandless är amerikanen som föddes 1968. Han bestämde sig under 80-talet för att ge bort alla sina pengar för att resa runt i USA. Efter två år på luffen hamnar han slutligen i Alaska för att leva i vildmarken. Filmen bjuder på extremt mycket inspiration och sätter igång tankarna hos alla som tittar. Vackra landskapsbilder och häftiga äventyrsupplevelser lovas.

walter

3. Secret life of Walter Mitty
Dagdrömmaren Walter Mitty jobbar på tidskriften ”Life Magazine” med ansvar för bilder. När tidningen bestämmer sig för att lägga ner och ska ge ut ett sista nummer mottar Walter Mitty 25 bilder från naturfotografen Sean O’Connell som föreslår att bild nummer 25 borde bli omslagsbild. Walter kan inte hitta bilden och tvingas ge sig ut i världen för att hitta Sean då han inte går att få tag i. Via Grönland och Island hamnar Walter till slut i Himalaya. Ni kan ju bara tänka er hur det börjar rycka i resetarmen. Fantastiskt vackra vyer bjuds du som tittare på. Samtidigt som den viktiga bildjakten får vi följa en kärlekshistoria. Men den här filmen är mer humor. Huvudrollen spelas av Ben Stiller.

wild

4. Wild
En annan film som också bygger på en verklig historia. Cheryl Strayed är amerikanskan som hamnade i ett destruktivt liv med droger och sex efter att hennes mamma gått bort. Hon bestämmer sig för att vandra leden Pacific Crest Trail som går från Mexiko till Kanada. Utan någon som helst erfarenhet vandrar hon helt ensam och bearbetar under vandringen sitt förflutna. Bara att börja packa igen, när eftertexterna rullar här är du så redo att sticka på en gång…

tracks

5. Tracks

Mer verklighetsbaserat. Mer vandring. Ensam. Den här gången befinner vi oss i Australien. Filmen är baserad på boken med samma namn som skrevs av Robyn Davidson. Hon vandrade från Alice Springs till Australiens västkust med fyra kameler och en hund. Huvudrollen spelas av Mia Wasikowska som gör en fenomenal insats. Värd att se bara för det.

Bubblare:

beach

The Beach
Ja, vi kan väl egentligen inte göra en lista utan att ha med ”Beach” med DiCaprio. Vi tycker den genom åren varit lite överskattad. Därför får den bara vara bubblare på vår lista. Men filmen har fått tusentals unga backpackers att bli sugna på Sydostasien och den perfekta stranden där filmen spelades in på en av Phi Phi-öarna i Thailand. Efter att ha kastats in i den Sydostasiatiska backpackervärlden mitt i Bangkok får en ung kille tag i en karta till vad som sägs vara den perfekta stranden. Då börjar ett galet äventyr. Får inte missas.

SHARE