Hoppa till innehåll

Forspaddling på vilda Shotover River: Skrattar så vi kiknar

Varje dag är ett äventyr, så ser vårt liv ut just nu. Tröttnar vi inte? Hur fasen kan en tröttna på injektioner av adrenalin och endorfiner varje dag? Det är snarare åt andra hållet, vi vill bara ha mer. Vi är beroende!

I Queenstown finns det ett överflöd av aktiviteter som kan erbjuda dessa injektioner. Jag har redan testat bungy jump och nu var det dags för forspaddling på berömda Shotover River.

Det är inte bara roligt att forspaddla. Det är vackert också! Foto: Patrik Enlund

Vi fullkomligt älskar forspaddling, det har blivit VÅR aktivitet. Som du kanske kommer ihåg hade vi en galet rolig dag med forspaddling på Buller River. Väl på plats i Queenstown kunde vi förstås inte motstå den än mer vilda Shotover River.

Vi bokade vårt äventyr på floden med Go Orange och dagen startar med en hiskelig busstur genom bergen via ”Skippers Canyon Road”. Vägen som många kallar för Nya Zeelands farligaste och läskigaste väg. En smal grusväg som ringlar sig på hög höjd med ett brant stup på ena sidan. Vid flera tillfällen hängde höger bakhjul på bussen ut över kanten – då förstår ni hur läskig denna bit är. Bussen hade dessutom ett släp lastat med alla gummibåtar!

Utsikt från Skippers Canyon Road. Lääääskigt nära kanten!

När vi väl kommit i vattnet är det skrattfest för hela slanten. Vi skrattar så vi kiknar. Vilda forsar avlöser varandra i minut och vi kan inte sluta jubla, skratta och sprudla av energi. Det är som att åka berg-och-dal-bana fast tusen gånger roligare. Vi studsar, rumlar runt, paddlar framåt, paddlar bakåt och i sidled. Vi glider genom en gammal gruvtunnel och blir nedprutade med vatten i varenda krök. Det är svårt att ha roligare än såhär!

Wohooo!

Leanne är taggad!

Vackert, vilt och roligt.

Hur kan jag få dig att förstå? Jag känner varje gång jag skriver om vårt liv att det är svårt att förmedla hur fantastiskt det faktiskt är. Vi vill inte vara bättre än någon annan utan vill bara inspirera och dela med oss för att få fler att prova en annan livsstil och inse att det finns så mycket mer till livet än att gå till jobbet måndag till fredag.

Jag känner mig fortfarande som ett barn, vilket är en helt fantastisk känsla. Det enda jag har inbokat på dagarna är lek och skratt, antingen på vattnet, i bergen, i en canyon eller under jord.

Det är precis som det ser ut att vara: Helt sjukt, otroligt fantastiskt härligt.

Forspaddlingen på Shotover River är ett samarbete med Go Orange. Allt som jag skrivit om detta är mina egna åsikter och jag skulle aldrig skriva något som jag inte står för. Alla inlägg är skrivna av mig och är skrivna utifrån hur jag personligen upplevt det hela.