Går det att leva på Koh Tao?

1433
Solnedgång på Koh Tao.
Solnedgång på Koh Tao.

Ett annat livs redaktör Patrik befinner sig just nu på Koh Tao i Thailand. På ön bor och lever mängder med västerlänningar som lämnat sina gamla liv bakom sig. Vissa för en kortare period, andra för många många år.

Redaktionen gav Patrik ett uppdrag: ”Ta reda på om det på Koh Tao går att leva ett annat liv”.

 

Nu har du varit på Koh Tao en vecka, hur har det gått Patrik?

– Det har gått riktigt bra. Jag har träffat flera intressanta människor som ni snart kommer få läsa mer om. Det är bland annat Julie från Danmark och Madeleine från Sverige.

Vad gör dem intressanta?

– Alla de här personerna har en sak gemensamt. De har sagt upp sig från sina jobb hemma och lämnat sitt hemland. Det finns något djupare i det som jag vill undersöka. Det är inte någon vanlig rastlöshet som alla 19-åringar skakar av sig innan de pluggar vidare och startar upp sitt liv. Det är något större.

Okej, så den viktiga frågan då: Går det att leva sitt liv på Koh Tao?

– Definitivt. Absolut. Lika väl här som någon annanstans. Grejen med Koh Tao är att människorna här lever väldigt avslappnat. Det finns ingen stress eller hets. En spansk dykinstruktör som heter Ernesto har bott och jobbat här jättelänge. En dag tittade han ut över havet och sa ”this is my office”. Det gjorde mig glad.

Så när får vi läsa om denna, vad det förefaller, fantastiska plats?

– Jag är mitt uppe i skrivprocessen nu så det ska inte dröja allt för länge. Med detta reportage hoppas jag kunna visa ett alternativ och inspirera. Det finns jättemånga människor som vill byta liv men bara ser massa hinder. Ibland behövs bara en liten hjälpsam knuff för att förverkliga de där tankarna. Jag hoppas kunna vara den knuffen.

SHARE