Hoppa till innehåll

Hjälp mig samla in pengar till hundarna på ”Lanta Animal Welfare”

Som ni vet har jag jobbat som dykguide på Koh Lanta i Thailand. Vi bodde i en lägenhet bara ett stenkast från djur-räddnings-centret ”Lanta Animal Welfare”. Där bor flera räddade och skadade hundar och katter. Varje morgon och kväll hörde vi hundarna yla och skälla då de hörde muslimernas böneutrop.

De här hundarna heter Tea and Coffee. Foto: Lanta Animal Welface / Facebook

Varje dag körde vi förbi på mopederna. Och när vi fick chansen tog vi med några av hundarna ut på promenad. Lanta Animal Welfare drivs av några helt fantastiska människor och frivilliga volontärer kommer och går.

De räddar skadade, misshandlade, misskötta och sjuka hundar och katter. De steriliserar alla gatuhundar de kommer i kontakt med. Och om någon hittar nyfödda valpar eller kattungar tar de hand om dem. Alla hundar och katter som är friska och mår bra kan sedan adopteras av besökare. Över 15 000 hundar och katter har genom åren räddats och många har fått nya hem över hela världen.

Följ Lanta Animal Welfare på Facebook för massa bilder och uppdateringar och små historier om djuren: https://www.facebook.com/lantaanimalwelfare

Katten Suzy chillar i hängmattan i ”Kitty City”. Foto: Lanta Animal Welface / Facebook

Allting går runt ENBART på bidrag från generösa människor. De har mängder med besökare under högsäsongen och kan dra in tillräckligt med pengar för att kunna mata hundarna och betala för veterinärkostnader och mediciner.

När Corona-pandemin slog till i mars tvingades Lanta Animal Welfare stänga för besökare och därmed uteblev också många bidrag från annars mycket generösa gäster.

Jag har haft det här inlägget i bakhuvudet och inte kommit till skott. Men nu jäklar. Nu jäklar vill jag använda min plattform för att samla in ett bidrag till Lanta Animal Welfare. Jag hoppas att alla kan göra något litet. Om det så bara är 20 eller 50 kronor.

De själva har lagt upp en lista med hur väldigt lite kan göra så mycket.

500 kronor = Räcker till livräddande vård för ett sjukt eller skadad djur.

250 kronor = Ger en liten hundvalp eller kattunge bästa möjliga starten i iivet.

150 kronor = Täcker kostnaden för sterilisering av en hund eller katt.

Så istället för att köpa den där snygga tröjan du tittat på, eller köpa en trisslott eller en caffe latte. Skänk pengarna!

Jag samlar in allt i klump under ett par veckors tid och sedan skickar jag pengar till Lanta Animal Welfare.

UPPDATERING: Insamlingen är avslutad. Det blev totalt: 5 605 svenska kronor. TACK ALLA som skänkte!

Till den här insamlingen kommer jag själv skänka 200 kronor!

När vi hastigt tvingades lämna Thailand hade jag några gamla t-shirts och någon skruttig handduk som jag inte behövde länge. Jag skänkte allt till Lanta Animal Welfare. De är alltid i behov av tyger och handdukar att använda som filtar eller trasor.

Deras webbsida hittar du här: https://lantaanimalwelfare.com

Kom igen nu folket!

Hunden Max – hur söt är han inte? Foto: Lanta Animal Welface / Facebook

Foto: Lanta Animal Welface / Facebook