Emelie: ”Hjälp Riccardo att hitta tjejen från tåget”

1863

READ THIS STORY IN ENGLISH HERE >>

Jag har både bott hos andra ute i världen och själv tagit emot gäster hemma hos mig via sajten Couchsurfing. Det är ett väldigt kul sätt att träffa nya människor på men också ett sätt att få se staden via en locals ögon. Om jag inte varit medlem på Couchsurfing hade jag aldrig fått höra det som jag nu ska berätta för er.

Jag tror att allting som sker har en mening, att personer kommer in i mitt liv av en anledning. För att lära mig något, att visa mig något, att göra mig glad eller ta mig ut på äventyr. Därför välkomnar jag nya människomöten med öppna armar. Tänk vad livet kan förändras på bara några sekunder, över en natt eller på två dagar. Ni vet det där fina med att resa, att se naturen, att uppleva olika kulturer och alla människor en möter. Nu ska ni få höra om min vän Riccardos resa från Italien till Abisko.

riccardo_norrsken northern-lights-3273425_1920

Riccardo bor i Rom i Italien. Han skrev till mig och frågade om det fanns en sovplats hemma hos mig för han och en vän. De två vännerna hade bestämt sig för att åka någonstans där det var kallt, snö och norrsken. Valet föll på Sverige. Tyvärr kunde jag inte ta emot dem då jag själv befann mig i Norge.

I januari flög dock de båda vännerna till Sverige ändå och tog sig hela vägen upp till Abisko. De bodde på ett hostel och inväntade det rätta ögonblicket för att se norrskenet. På hostelet träffade Riccardo tjejen Cindy från Frankrike. Hon var där av samma anledning som Riccardo.

Riccardo. Foto: Privat
Riccardo. Foto: Privat

Cindy och Riccardo drogs till varandra. De satt uppe hela natten och pratade om livet. De möttes i iskalla Sverige. Hon från Frankrike. Han från Italien. Riccardo berättar för mig att det var något speciellt med Cindy, nästan något magiskt.
– Jag träffade henne endast en dag och en natt, men det var som att hon förtrollade mig, jag kände en otroligt stark dragning till henne.

Riccardo beskriver Cindy som en människa som vill vara närvarande i livets alla ögonblick. Hon har ett varmt leende och hon får folk omkring henne att skina upp.

Det tog båda två samma nattåg tillbaka till Stockholm. De 17 timmarna som resan tog sov dem endast 10–20 minuter. De ville inte somna, de ville inte gå miste om någon tid tillsammans. De färdas med tåget genom natten med ovissheten om när de ska få se varandra igen. Väl i Stockholm hade Cindy bråttom till tåget som skulle ta henne till Malmö och Riccardo skulle hem till Italien. Försent kommer han på att han skulle ha tagit hennes nummer. Hon var ”long gone”.

Tänk hur livet kan ta oss till så många ställen, föra oss samman med så många olika människor. Det gäller att ta tillvara på dem här tillfällena, krama ur varenda sekund av ögonblick som livet består av. Riccardo berättar för mig att hur han tror att livet beror på alla val vi gör och hur det hade kunnat blivit på ett annat sätt.
– Jag hade kunnat åka till Abisko en dag tidigare eller en dag senare. Jag hade kunnat tagit ett annat tåg. Men jag var där och hon var där. Och jag var otroligt imponerad av henne, hur hon kunde få mig att känna så starkt, jag var helt tagen, jag kände att det här kan vara början på något nytt, ett nytt kapitel för mig. Men helt plötsligt kom ett nytt ögonblick, ögonblicket av farväl och när hon sprang till sitt tåg och jag tog inte hennes nummer.

Riccardo har skrivit till mig och bett om hjälp. Han frågade ifall jag känner någon som känner någon som vet vem Cindy är. Jag vill så gärna hjälpa Riccardo. Han fick inte se norrskenet, men kanske kan han få se Cindy en gång till.

Jag och Riccardo har haft en dialog om hur jag bäst ska skriva det här för att få fram det på rätt sätt, för att ta hänsyn till Cindy.

Om Cindy vill kan hon välja om hon vill höra av sig eller inte.

Nu vill Riccardo ha hjälp att ändra ögonblicket en gång till. Han vet att Cindy är från Frankrike och nyligen flyttat till Sverige. Hon bor nu i Skåne längs med kusten, inte långt från Malmö. Cindy använder ingen form av sociala medier, men kanske det finns någon som känner någon som känner Cindy.

Om det är du som är Cindy eller har några spår som kan leda till Cindy. Maila till emelie@ettannatliv.se

Givetvis kommer jag skriva fortsättningen på den här spännande historien.

READ THIS STORY IN ENGLISH HERE >>

bl_emelieenlund

SHARE