Ingen gratis sjukvård för svenskar i Nya Zeeland

3953

Dem flesta som rest i Australien vet att svenska medborgare har rätt till gratis akutsjukvård tack vare ett ömsesidigt avtal mellan Sverige och Australien (Källa: Försäkringskassan). Detta avtal finns inte mellan Sverige och Nya Zeeland. Det innebär att all eventuell vård för svenskar som reser i Nya Zeeland kostar pengar.

Därför är det extra viktigt att ha en reseförsäkring som täcker den eventuella vård du kan komma att behöva när du reser i Nya Zeeland. Givetvis bör du ha en reseförsäkring även i Australien (av andra orsaker än just akut vård) – men ännu viktigare i Nya Zeeland alltså.

Själv är jag försäkrad med Europeiska ERV. De har försäkringen Backpacker som passar utmärkt för den som vill backpacka i Nya Zeeland. Jag har skrivit mer om just den försäkringen här >> Den går på just över 4 000 svenska kronor för ett helt år, den ruinerar inte hela reskassan med andra ord.

LÄS OCKSÅ – Tänk aldrig: ”Det händer inte mig” >>

Jag har tidigare gjort en stor guide om reseförsäkringar där jag jämför olika företag som erbjuder reseförsäkringar. Du hittar guiden här >>

SHARE