”Jag vill skriva om hur det känns inuti och hur det ser ut utanför”

1383

Ett annat liv presenterar nu stolt nästa nya skribent: Joanna Wåhlin. Hon kommer främst skriva krönikor från vart än hon befinner sig på planeten. Lär känna henne här:

joannapres

Joanna, vem är du?
– Jag är en person som väldigt ofta gör följande saker: skrattar, skriver listor, kör bil med musiken på högsta volym, går långt och snabbt, försöker få andra att gå långt och snabbt, fastnar i sociala medier, badar i havet, yogar på sovrumsgolvet, dricker te, sorterar mina saker och fotograferar berg.

Varför reser du i världen?
– ”Bo utomlands” har alltid varit en stående punkt på mina att göra-listor. Jag trodde att jag behövde ett halvår för att få ro i själen och därefter kunna fortsätta mitt planerade liv i Sverige. Men så satt jag där mitt ute i Atlanten bland palmer, berg och strålande sol – och kände ett helt oändligt lugn, som att jag landat i bröstet äntligen.

Vad vill du skriva om på Ett annat liv?
– Jag kommer att skriva både poetiska texter och krönikor, kanske någon reseguide också. Om hur det känns inuti, hur det ser ut utanför och vad som händer där jag befinner mig i världen. Både om palmerna och stränderna, men också om prövningarna och utmaningarna.

Vad vill du förmedla för känsla till dina läsare?
– Så länge de känner något, har jag lyckats. Det är det finaste med text, när den berör.

Nu har du chansen att säga vad du vill till Ett annat livs läsare, vad säger du?
– Då vill jag dela med mig av mitt favoritcitat av författaren Thomas Engström: ”Man blir alltid tvungen att vakna till slut, eftersom blodet är programmerat så. Det dansar utantill.”

joannagc

SHARE