Josefine – ny skribent: ”Jag vill förmedla glädje och reslust”

1520

Ett annat liv växer med en hel drös nya skribenter. Nu presenterar vi äntligen vårt nästa tillskott Josefine Nilsson.

Josefine Nilsson
Josefine, vem är du?
– Jag lämnade Sverige som 20-åring och är fem år senare fortfarande på resande fot. Somrarna arbetar jag bland fjordar, berg och vattenfall i Norge medan jag ägnar resten av året till att resa. Älskar äventyr, att prova ny spännande mat, lära känna folk från alla världens hörn och att sprida glädje.

Varför reser du i världen?
– Sedan min första backpackerresa runt Europa har jag varit beroende av att upptäcka mer av vår fantastiska planet. Ju mer jag reser, desto mer vill jag se! Att resa, möta nya människor och kulturer gör att man växer som person. Jag har breddat min syn på omvärlden och har andra värderingar nu jämfört med när jag bodde i Sverige.


Vad vill du skriva om på Ett annat liv?
– 
Jag vill dela med mig av mitt liv som långtidsresenär. Backpackingtips som jag önskat någon berättat för mig (istället för att lära sig den hårda vägen), galna historier jag lyckats samla på mig genom åren, tankar och reflektioner, händelser jag möter i min ganska unika vardag och om saker som får en att tänka till. Om två veckor reser jag till Nepal för tredje gången där jag bland annat ska volontärarbeta på ett barnhem, en upplevelse jag kommer att dela med mig av här.

Vad vill du förmedla för känsla till dina läsare?
– Först och främst vill jag förmedla glädje och positivitet. Kärlek för vår planet. Reslust. Frihet. Jag hoppas på att beröra läsaren med mina texter, då jag alltid är ärlig i mina skildringar av resor och upplevelser. Allt är inte guld och gröna skogar som kvinnlig soloresenär!

Nu har du chansen att säga vad du vill till Ett annat livs läsare, vad säger du?
– Den som ännu inte smakat hemmagjord marockansk tagine, popiah (färska vårrullar), nyonya laksa (malaysisk curry), som tam (thailändsk papayasallad), diverse fiskrätter i Fiji, nypressad ananasjuice, masala chai-te eller baklawa har missat något stort!

SHARE