Lev i nuet

1480

Du är naiv om du tror att bara för att du befinner dig i paradiset är allt guld och gröna skogar. Det spelar ingen roll vart i världen du befinner dig, du kommer fortfarande bara vara människa. Det finns ingen som lever ett liv utan dåliga dagar fulla av motgångar. Jag kan erkänna att jag på fullaste allvar trodde att alla dagar här i paradiset skulle vara perfekta. Jag är dock beredd att ta tillbaka det. Jag trodde att mitt liv skulle ställas om direkt när jag vaknade upp morgonen för avresan. Att bara för att jag hade en resa till paradiset skulle allt bli bra. Jag inser nu hur dum jag var som kunde tro någonting sådant.

lindaotobbe

Innan vi lämnade Sverige reflekterade jag aldrig över min inställning till livet. Jag hade fullt upp med att längta efter vad som komma skulle. Jag struntade totalt i hur jag mådde och hur jag betedde mig. Det enda jag såg framför mig var ett kristallklart hav, vajande palmer och fiskar i alla dess färger. Att tänka tillbaka på den tiden nu får mig att inse hur dåligt jag verkligen mådde under den tiden.

Att leva i paradiset är underbart och jag älskar det, men som jag skrev tidigare är det inte bara guld och gröna skogar. Jag och Tobias är människor, människor med känslor. Vi kommer fortfarande tjafsa och vara oeniga om vissa saker, dock har de dagarna blivit färre. De dåliga dagarna när man bara känner att man vill gräva ner sig har också blivit färre. Du kan sträva efter det perfekta livet och komma så nära det som möjligt, men det kommer fortfarande finnas dagar som du bara vill somna om på.

strand piren

Dagarna här i paradiset, tillsammans med vännerna vi aldrig hade träffat om vi inte valt att åka på detta livsäventyr är för mig så nära perfektion man kan komma. Vi bor ungefär tio minuters promenad från havet. Utanför fönstret vajar palmerna i de varma vindarna som sakta sveper förbi. Allt detta tillsammans med att jag totalt ändrat min inställning till livet gör att jag mår bättre än någonsin. För att försöka komma till en slutsats med detta inlägg vill jag bara att ni ska komma ihåg att allt handlar om inställningen ni har.

Och inte endast flygbiljetten du har liggandes bredvid dig.

linda

SHARE