Vi tog med mamma på dykresa till Similan Islands

1171

Som ni redan läst har vi precis kommit tillbaka från en tre dagar lång dykresa till Similan Islands.

Vilka är då vi? Jo, det ska jag tala om. Jag själv, min flickvän Leanne och min kära mor Gunilla. Redan i december blev det klart att att mamma skulle sätta sig på ett flyg och åka till Thailand för en dykresa. Bara att få uppleva äventyr är häftigt, men att få göra det med mamma är obeskrivligt.

mammaleannepatrik

Klappat och klart. Jag och Leanne var ju redan här liksom. Vi kunde ordna allting på plats, mamma behövde bara komma. Hon landade på Krabi flygplats på sin självaste födelsedag, det kunde inte bli bättre. Snabb transport till bästa paradisstranden, kokosnöt i handen under en palm och en klassisk eldröd solnedgång. Receptet på en perfekt födelsedag? Skulle tro det.

Två dagar senare lämnade båten hamn. Jag vill här passa på att säga att det här inlägget INTE är sponsrat. Vi bokade vår resa med Wicked Diving av flera anledningar.

Ett, de är ett av väldigt få dykföretag som fokuserar stenhårt på lokalbefolkningen, bevarandearbete för korallerna och miljön rent generellt. Och anledning två, Leanne gjorde sin Divemasterutbildning med dem i december. Ett givet val. Vi är väldigt nöjda med hur det blev.

båt2

Båten heter ”M/V Mariner”. Den har tre våningar och plats för dryga tjugo gäster plus personal. Vi blev placerade i hytterna på första däck och inte i ett av de två dubbelrummen. De vanliga hytterna är rätt små, men där var vi ju ändå bara när vi sov så det spelade ingen roll. Litet är lika med mysigt, som jag brukar säga.

Såhär är hytten där vi bodde:

Foto: www.wickeddiving.com

Vi klev ombord sent på kvällen och spenderade tre nätter och tre dagar på båten. Under den här tiden klämde vi in nio dyk på olika platser.

När vi inte dök åt vi mat, drack mängder med vatten, degade i sköna sittsäckar i skuggan på översta däck, letade rätt på fisk- och djurarter i böckerna eller solade på bänkarna i fören. På resan vi gjorde var det total 17 gäster plus ett tiotal personal. Det kändes aldrig trångt eller jobbigt. Det var gott om utrymme för alla att samsas på. Och alla är på semester och är glada.

Livet på båt är ett enkelt liv. Det är ett annat liv.

I nästa inlägg blir det mer om Similan Islands och själva dykningen!

patrik
Chill på däck med en kopp te, en fiskbok och utsikt över havet. Livet kan nog inte bli bättre.

leannepatrik

båt1
Foto: Patrik Enlund
båt
Foto: Patrik Enlund
SHARE