Hoppa till innehåll

Ny skribent – Maria Lindström: ”Studerar Mellanöstern och internationella relationer”

Ett annat liv breddar sajten ytterligare. Idag kan vi presentera vår nya skribent, Maria Lindström. Hon studerar Mellanöstern och internationella relationer och reser gärna i länder som kanske inte är de vanligaste resmålen. Lär känna henne här.

maria

Maria, vem är du?
– Bra fråga. Jag skulle vilja säga en 36-årig i princip ensamstående småbarnsförälder som bor i ett hus med vita knutar i Dalarna och jobbar inom omsorgen. Det där stämmer, men skulle jag enbart skriva det tror jag de flesta får en bild av mig som inte stämmer. Istället säger jag att jag är en fredsaktivist som visserligen har småbarn och hus men som även brinner för att lära känna andra kulturer, något som även är mitt jobb då jag jobbar med ensamkommande. Engagerad inom ickevåldsteorin, tycker om både människor och djur, har skinn på näsan och trivs inte med åsiktskorridoren (även om jag själv har en hel del av alla möjliga åsikter).

Varför reser du i världen?
– För att möta och lära känna andra kulturer. All inclusive har jag aldrig provat och det är väl tveksamt om jag någon gång kommer att testa det också, jag förstår att det kan vara skönt för en stressad barnfamilj att åka på det men själv skulle jag känna att mervärdet av en resa skulle försvinna.


Vad vill och kommer du skriva om på Ett annat liv?
– Eftersom jag studerar mellanösternstudier och internationella relationer hoppas jag kunna binda ihop just det i samband med bland annat resor till mellanösternregionen. Multikultur överlag är något jag älskar och gärna vill sprida och eftersom min man, från Libyen, bor på Malta, kommer säkert en del tips om den ön sprida sig in i bloggen.

Vad vill du förmedla för känsla till dina läsare?
– Att det finns andra resor än all inclusive att göra, även för barnfamiljer, att allt inte behöver vara så inrutat på villa volvo vovve hela tiden och att allt inte alltid är bäst i Sverige.

Nu har du chansen att säga vad du vill till Ett annat livs läsare, vad säger du?
– Att man ska skita i vad folk tycker och tänker och följa sitt hjärta. Det brukar bli bäst då helt enkelt. Alla är inte anpassade för bullbakslivet eller villa, volvo, vovve. Man ska inte vara rädd för att sticka ut från normen helt enkelt.