Ledig från farmen – marknad och turistande

1540

Mellan 12-14 varje dag är det lunch och rast. Och vi slutar vid ungefär 16.30 om dagarna. Då har vi tid att tvätta, vila, läsa, sola eller vara med djuren. Ja eller vad vi vill.

På fredagar matar vi inte djuren, de har fastedag, djur i det vilda äter inte varje dag. Då är vi lediga och får åka till det stora köpcentret. Shopping. En fredag åkte vi till marknaden som anordnas en gång varje år. Där hittade vi mycket fina saker att köpa. Dock inte så mycket äkta afrikanska handgjorda kläder och smycken som vi hade förväntat oss.

image
Som svensk så vänjer jag mig aldrig vid dessa skyltar.

 

image
För barnen fanns tivoli och ett tåg.

 

image
För vuxna så fanns det massor med trädgårdsprylar och annat kul att köpa.

Mellan arbetet så gillar jag att sitta med apan Bobby, geparden Zena eller ökenloet Sera. Har försökt sola bort bonnabrännan som vi får när vi arbetar. Bonnabränna i min mening är allmänt fula ljusa sträck efter linne och  t-shirt. Eller så sitter jag med den jäkla mobilen fast jag inte skulle. Men man passar på.

image

Vi var även iväg och turistade. Då besöktes en diamantgruva här i Kimberley. Den startade samhället här vad jag förstår, så den är mycket viktig. Vad vi såg Det vi såg var ett hål och sedan var vi nere i gruvan. Samt ett rum som förklarade en del om afrikansk historia, gruvhistoria och diamantfakta. Var faktiskt intressant, visste ni att Kimberley, Sydafrika hade gatulysen före London? Tre vita gatulysen från den tiden står fortfarande kvar.

image

Men det bästa är ju att man är här. Djuren, Afrika och lugnet.

Gilla ”Ett annat liv” på Facebook för att inte missa några uppdateringar från Ann-Louise:

ann-louise

SHARE