Min plan: I oktober börjar jag mitt resande liv igen

784

2015 sa jag upp mig från jobbet och började resa på heltid med målet att göra det för resten av mitt liv. Jag har haft en liten oväntad Covid-paus i två år, men nu är det dags att att kickstarta livet ute i världen igen.

Planen är att lämna Sverige i oktober – på obestämd framtid. Var ska jag åka? Svaret är att jag inte vet själv ännu. Jag vet att jag vill till havet, till dykningen och världen under ytan. Jag kommer börja med härliga upplevelser och avkoppling, sen är tanken att hitta ett jobb som dykguide någonstans. Visa turister var sköldpaddorna simmar, hitta de coolaste hajarna, peka ut en bläckfisk och lära ut mer om koraller och annat marint liv. Jag har också tankar på att jobba som volontär med att rädda korallrev, sköldpaddor eller liknande. Inget är ristat i sten utan som vanligt håller jag alla dörrar öppna.

Att återbygga korallrev är något som lockar mig – här hjälper jag till med det i Thailand.

Det som lockar mig allra mest just nu är den latinamerikanska delen av världen med Central- och Sydamerika, men jag ska inte sticka under stolen med att Indonesiens dykning också drar i min uppmärksamhet.

Samtidigt som jag fortsätter resa och dyka kommer jag utveckla mitt företag online, skriva inspirerande resetexter och göra underhållande videos från mina resor och upplevelser. Du har väl inte missat min Youtube-kanal >>

Har du några tips på var jag ska åka? Vet du något dykcenter som behöver anställa en dykguide? Maila mig: patrik@ettannatliv.se

Det jag med all säkerhet vet är att jag inte vill leva ett inrutat liv med rutiner och vardag. Jag vill ha frihet, hav, dykning och en väg som ligger öppen för att säga ja till oväntade saker.

Min förhoppning är att jag kan inspirera dig som läser under tiden.

SHARE