Emelies krönika: ”My life is better than your vacation”

1004

Klockan 08.00 ringde alarmet och 09.00 tog jag på mig pjäxorna.

I dag har jag lekt, skrattat, värmt frusna fingrar, svettats och frusit. Jag har åkt skidor och snowboard.  Jag har åkt snabbt, jag har åkt långsamt, jag har åkt i skogen, kört i hoppen och jag har beundrat den fina utsikten och jag har åkt skidor under en stjärnklar himmel.

15902699_10154281005753366_1812174412_o

Det är sådär med mitt jobb, ingen dag är den andra lik och jag älskar det. Jag möter gäster från Sverige, Norge, Danmark, Holland, Irland och många andra från världens alla hörn och alla är här för att lära sig åka skidor eller snowboard. Det är så roligt att få lära en annan något som jag själv tycker är allra roligast. Glädjen hos en liten kille som just lärt sig att bromsa och svänga och som utbrister jag är en superslalomåkare ger en kick och gör mitt jobb så värt.

Även om det blåser, regnar eller är -10 grader så måste jag leverera en skidlektion. Vissa dagar är det jobbigt och jag vill helst sitta inne med en kopp choklad.  Men vet ni, jag skulle inte vilja byta mitt jobb mot något annat i världen.  Jag längtar tills imorgon.

Jag och mina kolleger när vi har internutbildning.
Jag och mina kolleger när vi har internutbildning.

Gäster kommer hit och och stannar en vecka. Jag gör det här hela vintern. Det blir en livsstil. Easy said: ”My life is better than your vacation”.

Du kan också göra som jag.  I nästa inlägg kommer jag tipsa om hur du går tillväga för att kunna göra en skidsäsong som skidlärare.

Klockan 20.00 tog jag av mig pjäxorna och avslutade en helt fantastisk dag på jobbet. Om ni vill veta mer vad jag gör på jobbet gå in och gilla ”Hafjell skiskole på Facebook” eller välkommen hit och ta en skidlektion med mig.

bl_emelieenlund

SHARE