Patriks krönika: Mötet med människor är fantastiskt

1048

En av de häftigaste grejerna med att befinna sig ute i världen är alla människor jag träffar och får chansen att prata med. Nätverket och kontakterna jag bygger upp. Allt har en mening och varje nytt utbytt ord med en ny människa kan vara det som leder mig in på nästa stig i livet.

Hade jag stannat hemma i Sverige,  bott kvar i samma kvarter, handlat på samma matbutik och tränat på samma gym hade jag inskränkt mitt nätverk något enormt.

Nu är så inte fallet och bara den senaste månaden har jag träffat så sjukt många häftiga människor som alla inspirerar mig på olika sätt:

  • Det unga och nygifta paret som istället för att köpa ett hus tog alla pengarna och gav sig ut för att se världen.
  • Tjejen i tjugoårsåldern som lämnade ett destruktivt förhållande, uppfyllde sin dröm om ett dykcertifikat och sedan drog ut i världen för att stanna.
  • Mannen i femtioårsåldern som utbildade sig till båtkapten och dykinstruktör och nu bara gör just detta. Kör en lyxig båt runt hela världen och dyker.
  • Paret som helt sonika bara tog sitt pick och pack och drog från allt för en ny bas och ett nytt hem och rycker på axlarna åt framtiden.
  • Killen i trettioårsåldern som sa upp sig öga mot öga med sin chef och lämnade hemlandet för gott.
  • Paret i femtioårsåldern som var Ica-handlare och en dag tröttnade och bara gav upp det gamla för något nytt.
  • Paret i sextioårsåldern som för flera år sedan gav upp karriärer och höga löner för att uppfylla drömmen om att öppna ett dykcenter.
  • Mannen i fyrtioårsåldern som tog med sig hela familjen utomlands för att göra något annat för ett tag och för att få mer tid med familjen.

Den där listan växer för varje vecka. Det är otroligt.

Jag har i hela mitt liv haft en ganska rolig hobby. När jag befinner mig på en större busstation, en flygplats eller en tågstation brukar jag sitta och titta på människor och undra vilken historia var och en bär på. För varje människa har en unik historia. Jag kommer inte få höra alla men jag ska göra mitt bästa för att höra så många jag kan.

Det finns inget bättre att höra en människa berätta om sina drömmar, saker hen gjort och utmaningar hen klarat av.

Det är det absolut bästa med att vara utanför fyrkanten, utanför ekorrhjulet, utanför Sverige.

Historierna tar aldrig slut och bonusen är att jag också kan lära något av det och det öppnar dörrar som jag inte hade en aning om tidigare.

SHARE