Historiskt fyrhus, sälar och mysig morgonpromenad

265

Det här är del 4 om vår roadtrip längs kuststräckan ”The Catlins” på sydöns sydöstra hörn. Del 1 om Bluff och Slope point hittar du här. Den andra delen om vackra vattenfall och fina vikar kan du läsa här. Från vårt besök i ”Surat Bay” där sjölejonen ligger och slappar publicerade jag BILDEXTRA som du hittar här.

Nugget Point – promenad till fyrhuset

Nugget Point är en udde som pekar rakt ut i havet som en liten pil. Längst ut ligger fyrhuset som stått här sedan 1870. Det här är den mest sydöstra platsen i landet.

Det här är ett relativt snabbt stopp och ganska populärt bland turister som vill ta den klassiska bilden på fyrhuset.

Har du tur kan du här få se sälar. Vi såg en säl som simmade runt i vattnet precis nedanför branten på vägen ut. På en av de stora klipporna ute i vattnet låg en hel sälkoloni och solade sig. Det var för långt bort för att få några bra bilder på sälarna. Men i vår kikare kunde vi se feta sälmammor som låg och slappade. Sälkutarna hoppade runt, skuttade och lekte med varandra.

Att platsen kallas ”Nugget Point” beror just på de klippblock som ligger utspridda i vattnet nedanför udden. De ser ut som ”nuggets”. Se själva på bilden nedan.

LÄS MER: Jobba och resa i Nya Zeeland – Stor guide >>

”Nuggets” ute i vattnet.
Promenaden till fyrhuset.
Vilda vågor nedanför branten.
Kan du se sälkutarna? Det är de mörka figurerna som är utspridda på klipporna. Ett vältränat öga kan också se sälmammorna.
Leanne framför ”the nuggets”.
Jag framför samma utsikt.

En natt i Brighton – nu lämnar vi The Catlins

Efter vårt stopp vid Nugget Point rullade vi ut från The Catlins och allt närmare staden Dunedin. Vi stannade vid en gratis uppställningsplats för campervans i ett litet samhälle som heter Brighton. Precis vi havet med en vacker strand.

När Leanne fortfarande slumrade sött på morgonen passade jag på att ta en promenad i soluppgången nere på stranden. Bjuder på några bilder från morgonens ”golden hour”.

Häftiga klippor nere på stranden.
God morgon världen!
Långa skuggor och söta fiskmåsar.

SHARE