Nästan gratis segling kring Whitsundays

1464
Ett annat livs redaktör Patrik gör en klassisk roadtrip längs Australiens östkust. Här är del 3 i vår miniserie med nedslag längs vägen.

Airlie Beach/Whitsundays

8 Airlie Beach
Airlie Beach. Foto: Patrik Enlund

Jaha, utgångspunkten för alla hypade seglingar kring Whitsundays-öarna. Vad ska jag säga om denna plats? Segling vore häftigt men packade soldäck med halvfulla 19-åriga backpackers är inte vår kopp te. Vi glider sakta genom det lilla samhället längs stranden. Vi hittar parkering på ett stort område precis intill stranden – mitt i smeten. Uppe på kullen ligger den privata segelklubben.

Bara tio minuter efter att vi stängt av motorn kommer australiensaren Andy rullandes på sin eldrivna skateboard och börjar prata. Munnen går i ett. En skön snubbe. Rätt vad det är blir vi inbjudna på en privat segling.
– Ta med några bärs och kom i eftermiddag så kan ni segla med mig ett par-tre timmar, säger han och plirar bakom sina stora solglasögon.

När eftermiddagen kommer är vi redo. Vi väntar och väntar. Vi har missat honom. Attans. Men nu kan jag dela med mig av mitt tips här. Varje onsdag och fredag åker medlemmar i segelklubben ut på en tretimmars tur på fjärden utanför Airlie. Om du kan snacka dig in har du kirrat en gratis segling. Värt ett försök.

Vi får ägna vår tid att utforska Airlie ordentligt istället. Vad vi upptäcker är ett avslappnat ställe med bra partyvibe nattetid.

SHARE