Burma, Dag 15: Nattbuss till Inle Lake

1005

När du läser detta har vi precis kommit fram till Inle Lake. Vi har suttit på en buss hela natten från Hsipaw.

13,5 timme tog resan. Men vi är alla överens om att detta är den överlägset bästa nattbuss vi åkt med i Sydostasien.

En man från bussbolaget åkte med oss hela vägen och såg till att vi hade en komfortabel resa. Vi fick alla en stor flaska vatten, en burk pepsi, tjocka fleecefiltar och tro det eller ej tandborste och tandkräm i engångsförpackning.

Filtarna behövs för det blir kallt när Ac är på hela tiden med riktigt kall inställning. Extra tröja och långbyxor är också nödvändigt. Men hellre det än  att svettas i dålig luft.

I biljettpriset på 15 500 kyat (Drygt 100 kronor) ingår middag. Kloclan 18, en timme efter vi lämnat Hsipaw, stannar vi vid en vägrestaurang med buffé. Det är alla möjliga typer av grytor, ris och wokade grönsaker.

Bussen stannar även för frukost, vid extrema 04.30, men den får vi betala för om vi vill köpa.

Bussen har ingen toalett ombord men stannar två extra gånger utöver matstoppen för toapaus. Förbered dig på hål-i-marken-toaletter.

Sätena är helt okej komfortabla och går att fälla något mer än normalt. Trots att vi är möra efter en lång natt är det som sagt den bästa nattbuss i Sydostasien vi upplevt.

Nu ska vi utforska Inle lake. Det är Burmas näst största sjö och är känd för att vara fantastiskt vacker. Du har säkerligen sett den skymta förbi i resemagasin om Burma.

Precis som i Bagan måste alla turister betala en besöksavgift för hela området. Avgiften är 12 500 Kyat och biljetten du får är giltig i en vecka.


Den är bara 1-4 meter djup beroende på om det är regnsäsong eller inte.

I sjön lever tjugo arter av sniglar och nio arter av fisk som inte finns någon annanstans i världen.

I anslutning till sjön bor det så kallade Intha-folket där männen använder sig av en speciell teknik där de ror båtar med benen.

I morgon får du läsa mer om våra äventyr på och runt omkring Inle Lake.

SHARE