Rumpchock i naturens egen rutschkana

1633

Ett annat livs redaktör Patrik gör en klassisk roadtrip längs Australiens östkust. Här är del 2 i vår miniserie med nedslag längs vägen.

På väg söderut från Cairns mot Townsville börjar vi tröttna på att nöta väg. Bruce Highway börjar bli långtråkig. Åtta kilometer raksträcka utan minsta krökning tar ut sin rätt. När vi ser den bruna skylten till Josephine Falls är det ingen tvekan. Trots att det är en mil från stora vägen. Vi ska ha oss ett dopp, så är det bara.

7a Josephine fallsNär vi rullar in på parkeringen inser vi att vi inte är ensamma om den känslan. Här står redan flera campervans parkerade. Två backpackande tjejer i 25-årsåldern som är på väg att lämna i sin vita bil ger oss ett insidertips när vi stannar till för en pratstund.
– Om ni går förbi förbudsskyltarna mot vattenfallet ett bit upp kan ni hoppa från klipporna, det är ingen fara att gå där nu när det är så lite vatten, säger en av dem.

Fem minuters promenad genom skogen från den dammiga grusparkeringen tornar denna oas upp sig mellan träden. Här finns en naturlig pool med uppfriskande kallt färskvatten nedanför det lilla vattenfallet. Intill polen går det att leka av sig i naturens egen rutschkana på de rundade klipphällarna.

När vi har chansen måste vi så klart testa det som brukar fungera så bra i rutschkanorna i badhusen. Bar rumpa sägs ju ge mer fart. Ner åker bakre delen av badbyxorna. Sebastian studsar nerför klipporna med rumpan bar. Han ger tummen upp. Klart godkänt.

Bara rutschkanan ger inte tillräckligt mycket tillfredsställelse. Vi följer tjejernas tips. Och mycket riktigt, en kort och lätt klättring förbi de gula varnande skyltarna hittar vi perfekta klippor att ta ett språng från för att avsluta med ett snyggt svanhopp eller en klassisk bomben. Troligtvis det senare.

Det här var ett perfekt stopp för att piggna till när ögonen börjar tröttna på väglinjer och hastighetsskyltar. Fem av fem vattenfall.

7 Josephine falls

SHARE