Patrik: ”Nu är vi i Indonesien och dyker med mantor”

2231

Klippväggarna är höga och mäktiga. Vågorna som slår upp mot dem skapar ett vitt virvel av skum. Längst upp frodas grönskan. Både buskar och träd. Båten susar fram i hög fart på det stora blå längs med denna dramatiska kuststräcka.

Ön med det dramatiskt vackra som vi åker längs med heter Nusa Penida. Vi är påväg ut till den dykplats som kallas för ”Manta Point”. Vi lämnade ön där vi bor, Nusa Lembongan, klockan åtta på morgonen och sitter nu förväntansfullt redo att hoppa i vattnet.

manta-3
Vi dyker med Bue Corner Dive i ”Mushroom Bay”. De har en väldigt smidig båt att dyka ifrån. Foto: Patrik Enlund
Kartan över dykplatserna är hämtad från Blue Corner Dive. Det var vid ”South Manta Point” som vi fick se alla mantor.

Som ni förstår har vi lämnat Thailand. Jobbet som dykguider är över för en här gången. Vi är i Indonesien nu tillsammans med våra vänner Aki och Annika. Vi bor på lilla vackra och härliga Nusa Lembongan. Här är dykningen och snorklingen med Mantor den stora attraktionen.

Igår var första dagen åkte jag och Aki ut till Manta Point för vårt första dyk. Det är vi glada för. Jag tappade räkningen men vi såg definitivt över 20 Mantor. Det kanske till och med var 30. Det spelar ingen roll hur många det var. Glädjen fyllde hela mig och kändes ända ut i tårna. Det liksom vibrerar i hela hjärtat och inom mig skriker rösten ”Jag är så lycklig av att bara vara här och nu”.

manta-2
Jag lyckades fånga flera av dem på bild med min kamera. Vacker eller hur? Foto: Patrik Enlund

Dyk12Dyk13Dyk4Dyk6

Jag tittar över axeln bort mot Aki där vi bara glider runt under vattnet. Han sätter båda händerna mot masken och slår ut med armarna som för att visa ”It’s crazy good”. Och det är det verkligen.

Mantor är mäktiga och imponerande varelser. Ett djur jag inte ens visste fanns när jag gick i skolan. Nu dyker jag med dem. Fantastiskt är ordet. Fantastiskt.

manta
Manta-selfie!

patrikenlund

SHARE

2 COMMENTS

Comments are closed.