Patrik: Nu har jag sökt visum till Nya Zeeland

2882

Nu är det gjort. Ansökan om ”Working Holiday”-visum i Nya Zeeland är skickad och betalad. Jag kan knappt tro det själv!

Jag ansökte på migrationsverket i Nya Zeelands sida som är den ENDA RÄTTA att söka ifrån. Bli inte lurad av några andra mellanhänder. Här är länk: https://www.immigration.govt.nz

Texten fortsätter under bilden

Roads towards Wanaka. Photo: Patrik Enlund
Sjön Hawea utanför samhället Wanaka på sydön. Foto: Patrik Enlund

STORA GUIDEN: Hur söker jag visum? Lungröntgen!? Länkar! Allt du behöver veta om att söka visum för att jobba och resa i Nya Zeeland. LÄS HÄR >>

För er som följt Ett annat liv vet ni att jag var fyra veckor i Nya Zeeland (LÄS MER >>) på våren 2016. Det blev en liten avstickare från Australien på ett vanligt turistvisum. Redan innan det visste jag att det skulle bli ett helt år i Nya Zeeland så småningom. Nu blir det snart verklighet.

Ansökan har gått in i systemet och nu väntar Nya Zeeland bara på att jag ska göra en lungröntgen. Detta eftersom jag vistats mer än totalt tre månader i länder som Nya Zeelands migrationsverk anser har hög risk för sjukdomen TBC (Tuberkulos). Det är i princip alla länder i Sydostasien.

Jag har nu 15 dagar (!) på mig att göra en lungröntgen. Allt om hur det fungerar med lungröntgen kan du läsa här >>

Planen är att åka in i Nya Zeeland nästa (svenska) sommar. Från nu och framåt kommer det bli en hel del texter här på sajten om förberedelserna för detta fantastiska äventyr.

Men först väntar ju utforskande av England, Skottland och Wales innan det blir ytterligare en dyksäsong i Thailand.

Nu kör vi! Wohoo!

LÄS MER: 21 anledningar till att älska Nya Zeeland >>

Coromandel coast. Photo: Emelie Enlund
Vackra Coromandel på nordön. Foto: Emelie Enlund
sjoarna
Bild över ”Smaragd-sjöarna” i Tongariro-passet.
SHARE