Om du dör i morgon – vad skulle du göra nu?

6457

Det är en klassisk fråga.

Om du visste att du skulle dö i morgon – vad skulle du göra då?

Jag kom fram till vad jag skulle vilja göra och så gör jag det tills den dagen jag dör.

Folk frågar mig: ”Men du som reser hela tiden, hur tänker du med pension och när du blir gammal”.

Mitt svar: Jag tänker ärligt inte på det. Jag vet inte ens om jag lever i morgon.

LÄS MER: Varför ska jag jobba hela livet när pensionen ändå suger?

Varför inte vandra längs Englands södra kust. Det här är i Cornwall.
Varför inte vandra längs Englands södra kust. Det här är i Cornwall.

Jag har sett för många exempel på det för att ignorera det. Jag har nåtts av beskedet om personer runt omkring mig som fått en hjärtattack och avlidit – trots vältränad och levt ett hälsosamt liv, en annan har hamnat på sjukhus och varit extrem nära döden, en tredje dog i en bilolycka.

Det kan gå så fort. SWOSH så är livet över. Jag tänker då inte sitta på ett kontor 9-17 och spara massa pengar som jag ska använda när jag blir 60. Jag tänker leva NU!

LÄS MER – Elin: Pengar uppfyller inte dina drömmar – det gör du >>

Det är nu jag har en stark rygg, pigga ben, bra syn, grym hörsel och bra rörelseförmåga. Det är NU jag vill bestiga berg, segla, dyka, klättra, springa, paddla och göra allting jag drömmer om. När jag är 60 kanske mina ben inte bär, min benmärg är skör och min syn är för dålig för att ta segelflygscertifikat eller ryggen för dålig för att hoppa fallskärm.

Jag tar dag för dag. Lever jag i morgon så gör jag det jag vill göra då. Jag tänker inte fundera över det.

Kom på vad du skulle vilja göra om du visste att du skulle dö i morgon – och så gör du det tills dagen du dör.

patrikenlund

SHARE